Alerta. Apare un NOU PERMIS în Europa. NU se va putea călători fără el!

 

În Italia se vorbește deja despre un permis de călătorie pe baza vaccinului pentru coronavirus. Sunt mari șanse ca ideea să fie preluată și de alte state la nivel european. Cert este că în Italia nu se va călători fără permis după vaccinare. Odată cu vaccinul, va apărea și un permis pentru deplasări, valabil atât în ​​Italia, cât și în străinătate.

Conform celor cuprinse în Planul strategic pentru vaccinarea anti-Covid, pe care ministrul Sănătății, Roberto Speranza, îl va prezenta în Parlament miercuri, 2 decembrie, în curând se va introduce un permis, care ne va oferi posibilitatea de a ne deplasa dintr-o regiune în alta și dintr-o țară în alta, scrie Il Giornale.

Cine va primi primele doze de vaccin

Ideea Guvernului italian este să poată vaccina cât mai mulți oameni posibil în cel mai scurt timp, începând cu luna ianuarie 2021. Inițial, ar trebui să se înceapă cu vaccinul Pfizer, 3,4 milioane de doze la 1,7 milioane de persoane, care va ajunge în containere de 975 de doze distribuite în 300 de spitale și cămine de bătrâni.

Aceste doze de vaccin au nevoie de temperaturi foarte scăzute pentru a nu risca deteriorarea, vorbim de aproximativ -75/-80 de grade. Oricum, Regiunile s-au asigurat că dispun de tehnologia potrivită pentru a stoca medicamentul. Trebuie remarcat faptul că poate rămâne până la 5 zile la o temperatură mai mare, în jur de +4, fără a avea probleme. Diferitele regiuni au propriile depozite farmaceutice.

Planul prevede să înceapă cu vaccinarea lucrătorilor din sistemul de sănătate și a personalului din azilurile pentru vârstnici. Imediat după aceea va fi rândul persoanelor în vârstă, adică a celor de peste 80 de ani. Se va trece, apoi, la grupul de peste 75 de ani, la grupul de peste 70 de ani și așa mai departe, până la cei mai mici. Bineînțeles, acestor persoane li se vor alătura și cei mai tineri, însă afectați de boli importante și, prin urmare, considerați fragili și expuși riscului. În ceea ce privește vaccinările din spitale, acestea vor fi făcute de medicii care se ocupă deja de administrarea vaccinurilor antigripale. Însă, cea mai mare problemă este legată de vaccinurile făcute în afara spitalelor.

Va fi nevoie de un permis pentru deplasări

Foarte importantă va fi, însă, înregistrarea persoanelor vaccinate.

Toți subiecții vaccinați trebuie incluși într-un registru specific, o bază de date care va fi utilă în primul rând Agenției pentru Medicamente (AIFA), care va putea astfel monitoriza eventualele reacții adverse. În al doilea rând, va fi util în scopul eliberării permisului de vaccinare, care poate fi necesar în caz de călătorie, atât în ​​Italia, cât și în străinătate. În acest sens, la câteva săptămâni după vaccinare, se vor efectua teste serologice pentru a înțelege dacă vaccinul administrat a avut efectul dorit, și anume producerea de anticorpi împotriva COVID-19. În caz contrar, vaccinarea va trebui repetată, folosind probabil un produs diferit.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *