ALERTA ANM. Încep furtunile și vijeliile. Cum va fi vremea până pe 7 octombrie

Astăzi, vremea se va menține mai caldă decât normal îndeosebi în sud și sud-est, dar va deveni treptat instabilă în vestul şi nord-vestul ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate, spre seară, în regiunile vestice şi nord-vestice, unde local vor fi averse şi descărcări electrice. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.Află, din materialul următor, ce surprize a pregătit vremea, în intervalul 9 septembrie – 7 octombrie 2019.

Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, cu viteze mai mari în Banat şi pe crestele montane, dar şi asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

În Capitală, dimineata 13…15 grade. Pe parcursul zilei, vremea va fi în continuare mai caldă decât normal. 29-30 de grade maxima la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

La munte, vremea va fi caldă, dar va deveni treptat instabilă în masivele din vestul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi noaptea, când vor fi averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Carpaţii Occidentali şi izolat în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Carpaţilor Orientali. Pe suprafeţe mici cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări în special pe creste, dar şi asociat ploilor, când se pot produce vijelii, iar noaptea va slăbi treptat în intensitate. La amiaza vor fi: 19 grade la Paltinis, 20 la Predeal, 17 la Semenic, 18 la Sinaia, 21 la Arieseni si 13 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.

La mare, vremea va fi în general frumoasă şi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Prognoza meteo pe o lună. Cum va fi vremea în intervalul 9 septembrie – 7 octombrie 2019
Săptămâna 09.09.2019 – 16.09.2019

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării. Excepție va putea face partea de vest-nord-vest a teritoriului, unde regimul termic se va încadra în limite normale.

Precipitațiile vor fi în general excedentare în jumătatea de vest a țării și vor fi apropiate de normalul climatologic al săptămânii în restul teritoriului, cu o posibilă tendință deficitară în sud-est.

Săptămâna 16.09.2019 – 23.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, exceptând partea de sud-sud-est a teritoriului, unde temperaturile medii vor fi apropiate de normal.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-estice și în la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 23.09.2019 – 30.09.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și apropiate, în general, de cele specifice perioadei, în restul zonelor.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 30.09.2019 – 07.10.2019

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și sudestice, iar în rest se vor încadra în general în limitele specifice perioadei.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în majoritatea regiunilor, cu un posibil deficit ușor în sudvestul și sud-estul teritoriului.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *