ALERTA. ANAF a inceput măcelul! Nu mai scapă nimeni

Anunțul a fost făcut președintele ANAF, Lucian Heiuș. Acesta a explicat că Agenția Națională de Administrare Fiscală va începe o amplă operațiune de strângere de taxe și sume restanțe.

ANAF face măcel! S-a dat ordin în România! Nu mai scăpa nimeni
Mai precis, Lucian Heiuș a explicat că va începe o amplă acțiune de control care vizează contribuabilii cu sume restante, de la mari companii, la profesorii sau proprietari de imobile închiriate.

De asemenea, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că va trimite în perioada următoare informări pentru ca toți cei vizați să își declare veniturile în vederea impozitării acestora. Acțiunile de control ale inspectorilor se bazează pe analize de risc riguros, elaborate de direcțiile de specialitate.

Citiți și:  ANAF a început macelul! Au tăiat în carne vie

Astfel, președintele ANAF susține că speră să adune mai mulți bani la buget, dar și să îi ajute pe contribuabili să se informeze.

Instituția a oferit rezultatele verificărilor din primele 5 luni ale anului
Amintim că ANAF a făcut controale de amploare în această perioadă, iar instituția a oferit rezultatele verificărilor din primele 5 luni ale anului. Aceștia au făcut 10.484 inspecţii fiscale la contribuabili persoane juridice şi fizice.

Acţiunile de control antifraudă desfăşurate în perioada ianuarie – mai 2022 au consemnat 10.484 inspecţii fiscale la contribuabili persoane juridice şi fizice şi au fost stabilite sume suplimentare în valoare totală 1.322,21 milioane lei.

Într-un comunicat al ANAF se arată că, în vederea asigurării resurselor necesare pentru buna funcţionare a statului, instituția urmăreşte creşterea gradului de conformare voluntară, atât la declarare, cât şi la plată, mizând pe spiritul de responsabilitate civică al contribuabililor, dar şi pe campanii de informare cu privire la procedurile de declarare a veniturilor şi de plată a taxelor şi impozitelor.

Citiți și:  ATENTIE! ANAF va solicita firmelor de curierat să RAPORTEZE trimiterile cu plata ramburs de mărfuri comandate online

În completarea acestor măsuri, activitatea inspecţiei fiscale urmăreşte verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale şi a corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Daca o luam prin proportia colectarilor , cu 30 % necolectat in medie anual , ANAF si a luat degeaba salariile 10 ani din 30 !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.