ALERTA! A apărut un nou VIRUS MORTAL. Ce măsuri de prevenție recomandă doctorii

S-a anunțat pericol la nivel mondial! A apărut un nou virus mortal ce face ravagii pe întreg globul. Medicii au tras un semnal de alarmă cu privire la consecințele virsului. Ce măsuri de prevenție recomandă doctorii și cum ne putem proteja?

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș, a oferit informații despre cel mai nou coronavirus, identificat în China. Potrivit acestuia, virsului reprezintă un pericol major la nivel global, ce are o rată a mortalității extrem de ridicată.

”Această familie a coronavirusurilor pot genera oricând o întorsătură neașteptată a unei infecții banale. În momentul de față ne-am pregătit la nivelul institutului cu o unitate care să izoleze pacientul. Dar acum, cu avioanele care circulă mereu, transferul virusului nu mai reprezintă o problemă. Interesant este că la o populație de circa 11 milioane a generat doar 41 de infecții. Acest lucru ne spune că acest nou virus nu și-a căpătat toate valențele pentru posibilitatea apariției unei pandemii. Rata de mortalitate este foarte mare, toată lumea trebuie să fie cu arma la picior” a spus Adrian Streinu-Cercel la ”Punctul de întâlnire”.

Ce măsuri de protecție recomandă doctorii?
În plus, doctorul a precizat și care sunt măsurile de protecție împotriva virusului. Se pare că primele simptome în cazul infectării sunt de gripă iar abia după aceea apar complicații.

”Măsurile de prevenție sunt cele clasice. Aceste virusuri pleacă de la animale. Primele simptome sunt clasice, de gripă, abia după aceea apar complicațiile” a spus Adrian Streinu-Cercel.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a luat deja primele măsuri în ceea ce priveşte noul tip de coronavirus identificat în China, în acest sens fiind informate direcţiile de sănătate publică, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

Loading...
loading...

Nationalisti.ro

Editor Coordonator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *