ALERTĂ! 20 de președinți și șefi de guvern AU SEMNAT pentru o “comunitate globală”

20 de șefi de state și guverne cer, într-o scrisoare comună, semnarea unui tratat care să creeze o “comunitate globală” pentru a pune deoparte “naționalismul” și “izolaționismul”, potrivit CNN..

„Vor fi alte pandemii şi alte urgenţe majore de sănătate. Niciun guvern unic sau agenţie multilaterală nu poate aborda această ameninţare singură. Întrebarea nu este dacă, ci când”, se menţionează în articol.

“În acest scop, credem că națiunile trebuie să lucreze împreună pentru un nou tratat destinat pregătirii și răspunsului în fața pandemiilor”, spun semnatarii articolului.

Printre semnatari se numără:

Directorul General al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus
Mario Draghi, Primul Ministru al Italiei
Klaus Iohannis, Președintele României
Boris Johnson, Primul Ministru al Regatului Unit
Emmanuel Macron, Președintele Franței
Angela Merkel, Cancelarul Germaniei

Există câteva excepţii notabile la lista semnatarilor articolului. Liderii SUA, Chinei şi Rusiei nu şi-au pus numele la pachet, dar Tedros a spus că toate statele membre vor fi incluse în discuţiile cu privire la un tratat internaţional.

„Când va începe discuţia despre tratatul de pandemie, toate statele membre vor fi reprezentate”, a spus Tedros.

Un asemenea tratat ar transfera, practic, o mare parte din suveranitatea națională către organisme supranaționale care ar fi chiar deasupra Uniunii Europene și ar putea constitui primul pas concret spre crearea unui guvern mondial.

Crearea noii structuri stă sub semnul coronavirusului, întrucât principala motivație invocată de autorii articolului este legată de combaterea și prevenirea pandemiilor. Primul și cel mai important “departament” al noii structuri pare să fie asociat cu Organizația Mondială a Sănătății, dat fiind că liderul OMS este singurul dintre semnatari care nu e nici șef de stat nici șef de guvern, lucru care sugerează că șefului OMS i se recunoaște un statut de calibrul respectiv. OMS ar putea primi, astfel, atribute similare unui “minister al sănătății planetar”.

Sursa: ortodoxinfo.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!