Alerta. 143 de britanici au murit la scurt timp după vaccinarea anti-COVID. Ce spun autoritatile

Vaccinurile anti-COVID administrate la milioane de britanici sunt sigure – în ciuda a 143 de pacienți care au murit la scurt timp după imunizare. Agenţia de supraveghere a medicamentelor a transmis că vaccinurile nu au jucat niciun rol în decesele care au apărut aproape în exclusivitate la vârstnici sau bolnavi, potrivit publicaţiei britanice The Sun.

Oficialii spun că majoritatea deceselor raportate au fost la persoanele în vârstă sau la persoanele cu diverse boli. Anchetatorii au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a jucat un rol în decese.

Peste 10 milioane de britanici au primit până acum prima lor doză de vaccin anti-Covid. În total, au fost înregistrate 22.820 de rapoarte de efecte secundare înregistrate până pe 24 ianuarie. Potrivit autorităţilor, una din zece persoane va prezenta reacții adverse după ce a primit vaccinul.

Dr. June Raine, director executiv al MHRA (Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Asistenței Medicale), a declarat: „Vaccinurile sunt cel mai eficient mod de a proteja împotriva Covid-19 și de a salva vieți și de a preveni complicațiile grave ale acestui virus teribil. Datele pe care le-am colectat oferă o asigurare suplimentară că vaccinurile COVID-19 sunt sigure și continuă să îndeplinească standardele riguroase de reglementare necesare pentru toate vaccinurile. Rămânem încrezători că beneficiile acestor vaccinuri depășesc orice riscuri.”

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!