News alert. Un ministru s-a decis să taie în carne vie. Se anunta CONCEDIERI masive

Noul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, s-a declarat preocupat de faptul că structurile din cadrul ministerului nu au la comandă persoane promovate în urma unui concurs. El a anunțat o evaluare a personalului în zilele următoare.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi-a preluat mandatul în cadrul unei ceremonii cu gardă de onoare şi cu fanfară, fiind aşteptat pe treptele ministerului de către predecesorul său, Marcel Vela şi de secretarul de stat Raed Arafat.

El a declarat, după ceremonie, că este interesat de o prezenţă cât mai eficientă în teren a poliţiştilor, în perioada sărbătorilor de iarnă, şi a precizat că amenzile date de poliţişti nu sunt pentru a sancţiona cetăţenii, ci pentru a limita răspândirea COVID-19.

Concursuri pentru posturile de conducere
În plus, Bode a vorbit despre continuarea reformele demarate de Marcel Vela şi organizarea de concursuri pentru posturile de conducere din structurile ministerului unde şefii au fost numiţi sau detaşaţi.

”Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem o echipă completă, funcţională la MAI, mă refer la secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de structuri.

Voi continua toate proiectele de reformă demarate de ministrul Marcel Vela şi aici mă refer, evident, la ocuparea prin concurs a posturilor care în acest moment sunt ocupate prin preluare de atribuţii sau delegaţi şi foarte important şi asta va comunica domnul preşedinte astăzi, suntem implicaţi în campania naţională de vaccinare şi în aceste condiţii le-am cerut colegilor să depună toate eforturile, să contribuie cu tot ce au la dispoziţie pentru reuşita acestei campanii”, a declarat Lucian Bode.

Evaluare în zilele următoare
”Nu doar Poliţia Română, DGA, Poliţia de Frontieră, DGIPI sunt structuri care nu au la comandă persoane promovate în urma unui concurs şi acest lucru mă va preocupa, cum am spus, în zilele următoare vom face o evaluare, să vedem în ce stadiu sunt aceste demersuri şi în cel mai scurt timp cu putinţă îmi doresc ca aceste concursuri să fie organizate şi să avem stabilitate”, a declarat ministrul.

”Sunt extrem de interesat şi voi solicita în primele zile din activitatea mea, voi solicita un raport din partea structurilor de specialitate, pentru că am văzut în spaţiul public foarte multe subiecte legate de acest fenomen, s-a declarat Bode îngrijorat de faptul că polițiștii nu ar primi respectul cuvenit.

Am văzut foarte multe acte de ultraj la adresa oamenilor legii şi îmi doresc ca uniforma oamenilor legii să fie respectată, să recâştigăm încrederea oamenilor şi nu putem să o recâştigăm decât cu o atitudine transparentă în interesul public pentru că nu trebuie să uităm niciodată, toţi suntem în slujba cetăţenilor aici”, a mai precizat Lucian Bode, după preluarea mandatului de ministru.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *