[ Alegeri parlamentare 2020: Boicotul a dus la o victorie istorică a UDMR ]

Europarlamentarul UDMR Vincze Lorant a declarat duminică, pe Facebook, că a votat „o reprezentare maghiară puternică prezentă în Parlamentul României”, subliniind şi că este foarte importantă păstrarea şi extinderea drepturilor dobândite în ultimele decenii de către comunitatea maghiară.

„În această dimineaţă mi-am exercitat dreptul de vot în Marosvárhely (Târgu Mureş-n.r.). Am votat pentru o reprezentare maghiară puternică prezentă în Parlamentul României şi care poate deveni un factor inevitabil, poate interveni în deciziile ţării. Următorii câţiva ani vor fi decisivi în istoria României”, a arătat europarlamentarul târgumureşean în postarea sa, relatează Agerpres.

El a menţionat că perioada până la următoarele alegeri „trebuie cheltuită pentru construcţii şi dezvoltare”, subliniind, totodată, că pentru comunitatea maghiară e important să îşi păstreze drepturile dobândite în ultimele decenii.

„Există două lucruri importante de care fiecare persoană îşi aminteşte. Una este educaţia, cealaltă este asistenţa medicală: pandemia a arătat câte probleme sunt în aceste două sisteme. Dar investiţiile în infrastructură şi dezvoltarea economică sunt un domeniu atât de important. Totodată, este foarte important pentru comunitatea maghiară să ne păstrăm drepturile dobândite în ultimele decenii şi să le adăugăm, să le extindem. Aşa că îi încurajez pe toţi să îşi folosească dreptul la vot”, a afirmat Vincze Lorant.

Într-o postare ulterioară, el a subliniat importanţa participării la vot pentru comunitatea maghiară.

„Astăzi putem câştiga o victorie istorică dacă mulţi dintre noi merg la vot. Să câştige cooperarea maghiară”, a arătat europarlamentarul UDMR.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu