Alegeri in Romania. BANI pentru primari, pe repede înainte – Ordonanțe de urgență FARA AVIZE

Guvernul Orban are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 19 august, cel puțin trei proiecte de ordonanță de urgență care nu au avizele necesare.

  1. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri referitoare la susținerea dezvoltării teritoriale a localităților urbane și rurale din România cu finanțare din fonduri externe nerambursabile, precum și unele măsuri temporare de sprijin ale acestora

  2. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență necesar României pentru accesarea de fonduri externe rambursabile și nerambursabile în cadrul Mecanismului de Redresare și Reziliență

  3. PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-Cov-2.

Cele trei proiecte au, potrivit ordinii de zi transmise către ministere, doar avizul Departamentului pentru Relația cu Parlamentului, condus de liberalul Nini Săpunaru. Lipsesc toate celelalte avize, inclusiv cel al Ministerului Justiției și al Consiliului Legislativ. Proiectele se referă la alocări de fonduri pentru autoritățile locale, în plină campanie a PNL de racolare a primarilor PSD.

Stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *