Albinele, cele mai importante fiinţe de pe planetă

Institutul Earthwatch a declarat albinele ca fiind cea mai importantă fiinţă a planetei, în cadrul celei mai recente dezbateri de la Royal Geographic Society din Londra.

Oamenii de ştiinţă au amintit, de asemenea, că albinele se află deja în pericol de dispariţie. Studii recente indică faptul că aproximativ 90% dintre albinele din întreaga lume au dispărut. Motivele dispariţiei sunt diferite în funcţie de regiune, însă principalele sunt defrişările în masă, lipsa locurilor sigure pentru a cuibări, lipsa florilor, utilizarea pesticidelor necontrolate, schimbarea solului şi altele.

Motivul pentru care albinele au fost declarate cea mai importantă vieţuitoare de pe planetă este un studiu care a constatat că aceste insecte sunt singurele creaturi care nu sunt purtătoare de niciun fel de agent patogen, indiferent că este o ciupercă, un virus sau bacterii.

70% din agricultura lumii depinde de aceste insecte, mai simplu 70 din 100 de alimente se datorează albinelor. Fără albine, fauna va dispărea curând, deoarece ele polenizează plantele, permiţându-le să se reproducă şi să hrănească milioane de animale. Conform unui citat atribuit lui Albert Einstein, dacă albinele dispar, oamenii mai au de trăit patru ani. Sursa: RADOR

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.