ALARMANT. Zeci de absolvenţi de gimnaziu, în izolare din cauza COVID-19

Peste 50 de absolvenţi de gimnaziu se află în izolare din cauza COVID- 19, ei urmând să dea Evaluarea Naţională în a doua etapă a examenului, care va începe în 29 iunie, a spus, duminică, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Luminiţa Barcari.

Dacă un copil are temperatura mai ridicată de 37,3, va mai fi testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute. Dacă temepratura nu va scădea, elevul nu poate intra in sala de examen şi vor fi anunţaţi părinţii şi medicul de familie.

Pentru acei copii care au temperatura peste 37,3, recomand cadrelor medicale sa repete sucesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii. Dacă există un elev care are peste 37, 3, acel elev va fi îndrumat de către cadrul medical către medicul de familie. Va fi lăsat să plece după ce familia e anunţată”, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Luni, absolvenţii de gimnaziu vor da examenul la limba română, pe 17 iunie, pe cel la matematică, urmând ca rezultatele să fie comunicate pe 22 iunie.

„Avem în jur de 50 de elevi aflatţ în izolare. Noi am trimis un document şi până la ora 3.00 vom şti câţi elevi au fost monitorizaţi cu o temperatura mai mare de 37,3. Am luat in calcul 2 saptamani pana la etapa speciala pentru ca cei care sunt izolare sa poata participa in scoală”, a spus Luminiţa Barcari,

Ministerul Educației, despre examenul de Evaluare Națională
Specificul acestei sesiuni de Evaluare Națională este că se organizează în două etape:

Prima etapă începe, mâine, cu proba de limba și literatura română, iar cea de-a doua etapă, doar pentru elevii bolnavi, aflați în izolare sau carantină, elevii care au temperatura corporală peste 37,3 grade Celsius, această sesiune va fi organizată într-o nouă etapă, începând cu data de 29 iunie, probă de limba și literatura română. Scopul acestei a doua etapă este de a da șanse egale tuturor copiilor, această etapă specială organizându-se înainte repartiției computerizate, care se va organiza înainte de 10 iulie.

Prin urmare, toți copii, absolvenți de clasa a VIII-a au șanse egale pentru a participa la Evaluarea Națională. La această etapă sunt înscriși peste 172.000 de copii. Aceste probe se organizează în peste 4.253 de centre de examene, a declarat Monica Anisie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.