Alarma la Guvern! Ce se întâmplă cu banii de la Bruxelles: „Reprezintă o urgență”

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a vorbit public despre banii primiți de la Uniunea Europeană pentru PNRR (Planul Național de Redresare şi Rezilienţă). Acesta a afirmat că urmează să lucreze „la o OUG pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării fondurilor.”

Comisia Europeană a anunțat public că a trimis deja României prima tranșă de bani pentru PNRR, respectiv 1,8 miliarde de euro.

Reacţia de la Ministerul Finanţelor a venit rapid: ministrul Adrian Câciu a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, că „trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară.” Anunțul său a fost făcut public joi, 2 decembrie.

„Prioritate este folosirea banilor din PNRR”
Adrian Câciu a explicat că, în acest moment, întreaga atenție și energie a statului este de a utiliza resursele financiare din PNRR pentru a îmbunătăți traiul oamenilor și pentru a rezolva anumite nereguli din trecut. Acesta a explicat că deja prima tranșă de bani a intrat în conturile bancare, iar România urmează să primească un avans.

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR.

Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa oficială de Facebook.

„Trebuie să punem rapid acești bani la treabă”
Ministrul Finanțelor a adăugat că va colabora cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a elabora o ordonanță de urgență. Acest demers va fi realizat pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

De asemenea, Adrian Câciu a subliniat că banii primiți de la Comisia Europeană trebuie investiți rapid în folosul comunității românești.

„Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară!”, a finalizat Adrian Câciu.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *