ALARMA de la OMS: „Va exista un nou virus care, potențial, va fi chiar mai contagios și mai mortal decât virusul actual”

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adanom Ghebreyesus, a prezis apariția unui nou virus distrugător în lume. Oficialul a lansat acest avertisment în cadrul celei de-a 74-a Adunări a OMS, ce-și desfășoară, începând de luni, lucrările la Geneva.

„Nu este ultima dată când lumea se confruntă cu amenințarea unei pandemii. Conform estimărilor evolutive, va exista un nou virus care, potențial, va fi chiar mai contagios și mai mortal decât virusul actual”, a spus el.

Directorul general a reamintit că „principalul motor al pandemiei” îl constituie lipsa de solidaritate internațională și dorința de a împărtăși informații, de a furniza resurse și tehnologie.

În opinia șefului OMS, „dacă se merge pe același drum vechi, se va ajunge la același rezultat – la o lume nepregătită să facă față provoărilor de acest gen, o lume care nu este în siguranță și care nu este corectă”.

„Securitatea lumii necesită existența unui centru de conducere, dar și implicarea tuturor statelor membre”, a spus Ghebreyesus.

Pe de altă parte, Gebreyesus a declarat că, în acest moment, specialiștii nu au identificat noi tulpini de infecție cu coronavirus capabile să pună în pericol eficacitatea vaccinurilor și a medicamentelor existente. El a adăugat că, în ultimele săptămâni, a existat o scădere a deceselor cauzate de COVID-19. Cu toate acestea, Ghebreyesus a subliniat că lumea rămâne vulnerabilă în ciuda ritmului de vaccinare.

Adunarea Mondială a Sănătății se desfășoară în perioada 24 mai – 1 iunie în format virtual. Tema sa principală este lupta împotriva pandemiei COVID-19 și prevenirea noilor urgențe globale de sănătate.

Potrivit Universității Johns Hopkins, peste 167 de milioane de cazuri de infecție cu coronavirus au fost detectate în lume, peste 3,4 milioane de oameni au murit. Cea mai mare incidență a fost înregistrată în Statele Unite – peste 33 de milioane de cazuri, India (peste 26,7 milioane), Brazilia (peste 16 milioane), Franța (peste 5,9 milioane) și Turcia (5,1 milioane).

Sursa: dcbusiness.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!