Al treilea Razboi Mondial. Picătura care a umplut paharul. Ce se va întâmpla în Iran?

Armata israeliană rămâne în alertă după atacul american de la Bagdad, dar momentan nu se va implica în mod direct.

Israelul observă evoluţiile din regiune pe fondul tensiunilor dintre Teheran şi Washington, dar nu se implică, a declarat un ministru israelian, membru al Cabinetului de Securitate.

Iranul a anunţat că există deschidere pentru negocieri cu partenerii europeni, care până în prezent nu au fost în măsură să ofere Teheranului un mijloc de vânzare a petrolului brut în străinătate din cauza sancţiunilor americane.

Regimul de la Teheran susţine că în prezent nu a reununţat la promisiunea de a nu dezvolta capacităţi pentru producerea armei nucleare. Analiştii au comentat că este o ameninţare clară de proliferare care amplifică tensiunile regionale. Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, a declarat, la postul de radio al armatei, că este prea devreme pentru a determina dacă Iranul se află aproape de construirea unei bombe atomice.

La două zile după eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani de către forţele americane Teheranul a anunţat că va abandona toate restricţiile la îmbogăţire a uraniului, prevăzute în acordul din 2015, dar va continua să coopereze cu Agenţia ONU pentru Energia Atomică.

Ministrul israelian al energiei, Yuval Steinitz, membru al Cabinetului de Securitate, a reiterat angajamentul premierului Benjamin Netanyahu, potrivit căruia nu se va permite regimului de la Teheran să deţină arme nucleare. Armata israeliană rămâne în alertă după atacul american de la Bagdad, care a amplificat tensiunile dintre SUA şi Iran.

„Israelul observă de la distanţă evoluţia evenimentelor fără să se implice”, a mai spus Steinitz.

Vezi: Apocalipsa a sosit în 2020! Planeta s-a transformat într-un COSMAR în doar câteva zile

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.