Al-Qaida a postat online un videoclip cu un american care a comis un atentat sinucigaş în Siria

american-terorist

Aripa siriană a reţelei teroriste Al-Qaida a postat online o înregistrare video în care apare un kamikaze american care a comis la sfârşitul lui mai un atentat sinucigaş asupra unei poziţii a armatei siriene în nord-vestul acestei ţări, relatează AFP.

Moner Mohammad Abu-Salha, alias Abu Hurayra Al-Amriki, este considerat primul american care a comis acest tip de atac de la începutul conflictului sirian, în martie 2011.

„Vreau să mă odihnesc în viaţa de după moarte, nu în această lume. Inima mea nu este aici, sper că va fi în paradis”, declară tânărul într-o arabă vorbită cu ezitări. Înregistrarea video, de 17 minute, a fost postată vineri pe YouTube de către Frontul al-Nusra.

Citiți și:  America e în stare de șoc: „Este foarte posibil să ajungem la o CALAMITATE”

„Am venit în Siria fără bani, pentru a cumpăra o carabină sau un sac. Allah mi-a dat carabina şi un sac şi (apoi) mi-a dat şi mai mult”, continuă el.

Tânărul s-a detonat pe 25 mai într-o bază aparţinând armatei siriene, în provincia Idlib. Şase zile mai târziu, Departamentul de Stat american confirma că este vorba despre un cetăţean american.

Potrivit unor surse, între 9.000 şi 11.000 de combatanţi străini au venit în Siria în ultimii trei ani.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile