Ajunge cu Tiganiada !

Dacă Ioan Budai Deleanu mai trăia, ar fi spus: „Vai de capul nostru! ”

De la TVR la Antene, cuprinzând între cele două aproape toate posturile centrale de televiziune româneşti, nu au făcut nimic altceva decât să dezbată cu amănuntul şi cu ridicata momentul nefericit al morţii „Domnului” Cioabă şi circul încoronării celor doi urmaşi. fiii săi. V-aţi întrebat până acum cine este Cioabă şi familia lui? Ce au făcut ei pentru societatea românească? Care a fost contribuţia lor la imaginea României în Europa şi în lume? Mâna întinsă după cerşit? Traficul cu carne vie? Să-mi răspundă jurnaliştii avizi după subiecte de scandal şi de ce nu, chiar membri „familiei regale”.

tiganiada1Francezii, englezii şi alţi europeni le spun gipsy, ungurii-cigány, nemţii şi olandezii-zigeuner, ruşii, sârbii, ucrainenii-цигански, polonezii şi slovacii-cigán, grecii-Γύφτος, catalanii, spaniolii-gitano… numai la noi s-a dat ucaz de la stăpânire să le spunem rromi. De ce oare? Le este ruşine cu denumirea seculară a naţiei lor? După ’89 au plecat, conform obiceiului nomad, în exod, prin cele ţări occidentale. Şi-au instalat corturile la periferiile marilor capitale europene, au dat în cap oamenilor pentru un pumn de monezi şi un ceas mai scump decât preţul pe care îl cer pentru proprii copii, iar când au deschis gura, au făcut de râs Neamul Românesc. Ne-au furat, inclusiv pe noi românii. Pe stradă ne înjura „puradeii” lor, că asta le e „educaţia”, iar dacă le zici ceva de la obraz, eşti rasist. Nu mai este un secret că în multe localităţi ale României, clanurile ţigăneşti se bat în plină stradă, se înjunghie şi se împuşcă. Nici mascaţii nu le mai fac faţă, iar dacă cineva îndrăzneşte să le aplice legea, e rasist. Mai întâi, ipocritul Occident a dat românilor lecţii de toleranţă, dar după ce le-au dibuit hramul, au schimbat lozinca. Monsieur président Sarkozy le-a făcut una cu pământul hardughiile de la marginea Parisului, i-a urcat fain-frumos în avioane şi… retur. Dar ei, francezii sunt occidentali, democraţi, nu sunt rasişti.

Aşadar, ce-au făcut bun autointitulaţii regi ai etniei, pentru România? Dar pentru supuşii lor, „căutători de comori” prin tomberoane? Mai marii lor au strâns averi de milioane, poate miliarde de euro fără să facă nimic! Or fi făcut ceva vrăji, or fi găsit „peştişorul de aur” de s-au pricopsit, ori bronzul vândut fraierilor – ca aur – le-a adus profit? Or avea ceva în comun cu proxenetismul? Cine ştie? Cu voie sau fără voie, am participat la „fastuosul” moment al încoronării unor urmaşi anonimi ai defunctului bulibaşă transformat în rege, „conducători” ce ţin nasul sus, ne sfidează şi ne ponegresc ca naţie! La bairamurile lor de la Costeştii Vâlcii ţipă opulenţa. Chiar dacă habar nu au cum se poartă, pirandele lor fac parada modei, sfidând şi înţolindu-se cu vestimentaţie confecţionată pe comandă la case de modă celebre: Versace, Dolce & Gabbana, Zuhair Murad, Armani, Michael Kors, Chanel, Yves Saint Laurent…Masculii nu se mai compromit venind cu vreun Volksvagen. Ce Logan? Ce Duster? Până şi BMW-urile li se par, acum, sărăcăcioase. Dandy-rromii debarcă direct din „fiare” de ultimul răgnet: Crysler, Maserati, Ferrari, Rolls Roys, Plymouth… un Hammer sau chiar un Humwee, că de, nu se ştie… Oare cu ce parale le-or cumpăra şi de unde le au, că la servici nu prea-i vede nimeni. Unde Doamne, iartă-ne, ne e capul? Ce promovăm? Ce promovează mass-media? Incultură, prost gust şi pornografie. Pe sticlă ne sunt prezentate pe post de staruri, fel de fel de ţaţe boite şi arătări topless ce-şi expun silicoanele şi nurii. Asta până deschid gură, că apoi…

Zile întregi s-a tot dezbătut, s-a dat cu presupusul despre plata spitalizării defunctului, despre avionul care i-a adus trupul neînsufleţit, unde a aterizat şi când, cine a aşteptat şi câte şi mai câte, despre încoronare. A cui? Îmi spuneţi vreo ţară din Europa cu rege ţigan? În nicio ţară civilizată ţiganii nu au regi. La noi se poate! De ce? Avem Casă Regală în Republica România? Avem! Ei de ce să nu aibă? Dacă-i lege, să fie pentru toţi. Şi pentru ţigani, pardon, rromi, şi pentru majoritari. Cam au dreptate. Dacă nu mă credeţi, întrebaţi pe miliardarul Sörös. El ştie mai bine cum stă treaba. Au trecut mai bine de 150 de ani de la dezrobirea robilor ţigani aflaţi în proprietatea boierilor pământeni, dar sunt încă departe de a constitui o populaţie omogenă. De la dezrobire la asimilare e cale lungă, tot atât de întortocheată cum este şi calea de la castelele lor de acum, la căruţele cu coviltir de altădată, ca de la purtătorii kilogramelor de lanţuri de aur după grumaz, la mâna întinsă a cerşetorului de la colţul străzii sau la scormonitorul în gunoaie. Au şi ei regii şi robii lor. Tot un fel de sclavie. Modernă, ce-i drept, dar tot sclavie. Desigur, există şi cei care s-au integrat în societate. Sunt oameni care muncesc cinstit şi respectă regulile de conduită, dar câţi?

Circul grotesc al încoronării a monopolizat mass-media românească reuşind să intrăm – pentru a câta oară – în colimatorul hienelor internaţionale, cărora le-am oferit încă un motiv de a arăta cu degetul spre România. Este jenant şi de neadmis! Ajunge cu alde Cioabă şi cu neamul lui! Nu ne interesează clanul lor mai mult decât situaţia jalnică a majorităţii românilor, mai mult decât corupţia de la din vârful piramidei şi jefuirea Ţării. Mascarada Ţiganiadei regale nu-i face pe supuşii „majestăţilor lor” nici mai deştepţi şi nici mai educaţi, iar pe noi, nu ne face nici mai bogaţi, nici mai plăcuţi în ochii europenilor. Pentru occidentali, rrom sau român e totuna, iar cu asemenea programe de televiziune nu scăpăm nici de criză, nici de „regionalizarea” forţată şi nici de incompetenţa politicienilor!

De două săptămâni pe posturile de televiziune, pe internet sau pe site-urile de socializare Ţiganiada face parte din actualitate! Avem o presă care ne îngroapă în bulibăşeală şi grobianism, dând apă la moară celor de la BB, de la The Daily Mail, de la TV 5 şi altor asemenea hasnale publice internaţionale, să ne stigmatizeze ca popor. Ei dorm bine cu lanţurile de aur la gât şi cu limuzinele în curte, iar şi noi îi mediatizăm, le facem reclamă în detrimentul nostru, al tuturor! Păi, ne întreabă pe noi cineva ce emisiuni vrem să consumăm? Ei, culturnicii avizi de rating, fac emisiuni. Că se vând sau nu, noi tot deschidem televizorul, unii dintre noi privind cu obsinaţie până unde se poate ajunge cu idiosincrasia mediatică.

Avem o presă care ne propulsează în postura de impostori, plagiatori, hoţi, cerşetori, milogi, zdrenţe şi altfel de atribute ce pot fi alăturate etnonimului român. Moartea celor apropiaţi este dureroasă, dar asocierea ei cu circul mediatic este de neacceptat! Dar ceea ce este mai grav, este implicarea clasei politice româneşti în această mascaradă, iar asta ne lăsa fără cuvinte. Neprietenii atât aşteaptă Ajunge cu promovarea celor care ne fac de râs Ţara şi pe noi, românii!.

Sursa: Art-Emis.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *