A fost dat ORDINUL! Informaţia pe care absolut toţi elevii din România trebuie să o ştie

Ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a semnat un ordin de maximă importanţă pentru toţi elevii din România. De acum, nu mai există scăpare!

Informaţii importante pentru toţi elevii din România în această perioadă. Este vorba despre ordinul de ministru nr 6.200/16.12.2020 completează una dintre obligațiile elevilor din OMEC 5.545/2020, cel care prevede regulile în predarea online din acest an școlar.

Elevii care stau la ore fără camera video pot fi considerați absenți dacă nu răspund cerințelor profesorilor, se arată în ordinul semnat de Monica Anisie. Mai exact, forma veche a acestui articol era următoarea: elevii “au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog, cu excepția situațiilor justificate”.

Articolul 14, litera f din OMEC 5.545/2020, modificat prin OMEC 6.200/2020 prevede acum că elevii: “Au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog. Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit. În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs; excepție fac orele destinate exclusiv evaluării elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video“, informează Edupedu.ro.

Aşadar, modificarea făcută prin ordinul de ministru datat 16 decembrie 2020 stabileşte că, dacă elevul stă la ore fără camera video pornită și nu “răspunde cerințelor cadrului didactic”, poate fi considerat absent, dacă răspunde și comunică cu profesorul, nu poate fi considerat absent la ora de curs.

Ordinul de ministru aduce clarificări şi cu privire la mecanismul prin care pot fi motivate absențele de la școala online. Este vorba despre o simplă cerere chiar de la elev, dacă e major, sau de la părinte în cazul minorilor. Evident, aceasta trebuie să conțină justificarea absenței elevului.

„Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.”

În plus, există şi o obligaţie pentru directorii de şcoli. Aceştia sunt acum obligați să raporteze la inspectorat profesorii care nu fac ore online.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *