Afla de ce puiul nu se spala niciodata inainte de a fi gatit!

big_chick

Inca din copilarie am fost invatati ca trebuie sa ne spalam mainile inainte de masa, sa avem mainile curate cand facem mancare, sa ne spalam fructele si legumele inainte de a le consuma; pe scurt, ni s-a impus o anumita igiena in ceea ce priveste mancarea si pregatirea ei.

Totusi, specialistii afirma ca niciodata nu trebuie sa spalam carnea de pui cruda! Studiile au aratat ca prin spalare, in loc sa ucidem bacteriile, nu facem decat sa le imprastiem prin bucatarie, pe haine, suprafete de lucru s.a.m.d. Explicatia data de specialisti este ca majoritatea puilor sunt infestati cu salmonella si campulobactr, iar prin spalare nu facem altceva decat sa raspandim microbii.

Specialistii recomanda sa nu spalam niciun tip de carne, afirmand ca spalatul nu este o modalitate de a scapa de bacterii, ci doar o modalitate de a creste riscul de toxinfectii alimentare. De asemenea, specialistii ne mai recomanda sa avem un tocator special pentru carnea de pui, iar acesta trebuie spalat doar cu apa fierbinte si detergent de vase. (sursa)

VEZI SI: Topul celor MAI UCIGĂTOARE alimente

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/