“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERALJUSTITIE

Afla cum poti DA IN JUDECATA STATUL la CEDO daca drepturile tale au fost incalcate

justitie-cedo

In cazul in care consideri ca statul ti-a facut o nedreptate si totusi ai pierdut procesele impotriva lor, exista o speranta sa ti se faca dreptate. Ai posibilitatea sa dai statul in judecata la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Pentru a castiga trebuie sa ai in vedere un set de reguli impuse de instanta europeana.Curtea Europeana a Drepturilor Omului este o institutie internationala care garanteaza drepturile si libertatile fundamentale ale omului, care sunt prevazute in Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Primul pas este de a adresa Curtii o cerere, in cazul in care considerati ca aveti dovezile necesare si motive intemeiate de a deschide un proces impotriva statului roman. Aceasta Curte  nu are rolul unei instante de apel impotriva instantelor nationale. Totodata, ea nu are puterea de a anula sau modifica deciziile lor si nici nu poate interveni in mod direct in favoarea voastra pe langa autoritatea de care va plangeti.

VEZI SI: Decizie CEDO: interceptările DNA nu încalcă drepturile persoanei urmărite penal

Asa cum impun regulile CEDO, va puteti adresa Curtii doar in legatura cu incalcarea drepturilor de catre autoritati publice (Parlament, administratie, tribunal etc.) Daca faceti o astfel de cerere este nevoie ca inainte, sa utilizati, in Romania, toate remediile juridice care ar fi putut fi utile in situatia de care va plangeti (tribunalele interne, instanta suprema competenta).

Cum te adresezi CEDO? 

Limbile oficiale ale Curtii sunt franceza si engleza. Numai ca va puteti trimite cererea grefierului si in limba romana. Asta pentru inceput, pentru ca mai tarziu, daca CEDO admite cererea, toata corespondenta pe care grefa Curtii o va adresa partilor va fi redactata in franceza sau engleza. Pe viitor, exprimarea va fi in limba engleza sau franceza. Avocatul va va reprezenta prin raspunsuri scrise in uan din cele doua limbi.

Initial, puteti trimite doar o scrisoare Curtii, in care sa expuneti cu claritate, chiar daca in mod sumar, obiectul cererii voastre eventuale, urmand ca ulterior sa completati formularul de cerere tipizat, pus la dispozitie de CEDO. Scrisoarea se poate trimite doar prin curier, si nu pe e-mail sau fax. Daca ati trimis documentul prin posta electronica sau fax, este obligatoriu sa-l retrimiteti prin curier.

Adresa pe care trebuie trimisa cererea si orice alt document adresat Curtii este:
Monsieur le Greffier de la
Cour européenne des Droits de l’Homme
Conseil de l’Europe
F–67075 STRASBOURG CEDEX.

VEZI SI: Statul şi iluzia Autorităţii

Dupa ce a primit cererea voastra, grefa Curtii va va raspunde informandu-va ca a fost deschis in numele vostru un dosar al carui numar trebuie mentionat in orice corespondenta ulterioara.
Mai mult decat atat, va va trimite un set de coduri de bare. Acesta va fi utilizat in corespondenta dumneavoastra viitoare cu grefa Curtii. Important! Examinarea cererii de catre CEDO este gratuita.

Ce se intampla daca raspundeti cu intarziere?

Dupa ce cererea va fi acceptata, veti fi nevoiti sa oferiti detalii. Timpul lasat la dispozitie este de 8 saptamani in care trebuie sa trimiteti la CEDO formularul de cerere tipizat, insotit de toate documentele relevante.

FISIERE ATASATE:

1.Conventia drepturilor omului

2.Formular cerere adresata CEDO

3.Instructiuni completare formular

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.