Afla ce să cultivi în România în 2016 pentru a face bani rapid. Top 7 cele mai profitabile culturi

rosii

România este un paradox. Are un pământ foarte bun pentru culturi diverse dar agricultorii aruncă foarte multe produse deoarece nu obțin un preț bun pentru ele. Paradoxul se explică prin faptul că 80% dintre agricultori ies cu aceleași produse pe piața, în același timp, timp de 4-5 luni pe an. În restul anului românii mănâncă legume importate deoarece supermarketurile trebuie aprovizionate cu ceva.

Soluția o repezintă cultivarea de produse tot timpul anului în solarii. Investiția într-un solar de 1.000 de metri pătrați se ridică la circa 10.000 de euro și poate asigura unei familii o sursă decentă de venit și un profit de circa, spune Gheorghe Vlad pentru agrointel.ro, legumicultor cu multă experiență din bazinul Vidra-Dărăști, județul Ilfov.

El a făcut un top 7 al celor mai profitabile culturi pentru sere și solarii.

1. Culturi profitabile în sere și solarii: Roșiile cherry

Principalul motiv pentru care roșiile cherry i-au venit prima dată în minte legumicultorului din Ilfov este acela că cererea este în creștere, așa că vânzările merg excelent și vara și iarnă. Bineînțeles că prețurile sunt mai mari în sezoanele reci, dar pentru a produce, legumicultorii trebuie să investească serios în încălzirea spațiilor protejate.

”Pe primul loc aș pune roșiile cherry care, în ultima perioadă de timp au început să fie cultivate și de fermierii din România. Astfel, până acum un an sau doi, singurele astfel de roșii erau aduse din Spania sau Grecia pe piața românească, dar se găsesc și produse pe pământ românesc. Acest soi de roșii este mult mai dulce și mai practic decât roșia clasică, fiind de două-trei ori mai scump decât tomata obișnuită indiferent de sezon”, a declarat pentru Agrointeligența Gigi Vlad.

2. Tomatele de culoare galbenă

Această varietate de roșii capătă teren în rândul cultivatorilor de tomate din România, fiind pe placul consumatorilor. Ca și în cazul tomatelor roșii de tip cherry, cele galbene te pot ajuta să obții o producție bunicică.

3. Dovlecelul

Este o cultură destul de ignorată de foarte mulți grădinari în primul rând pentru faptul că ocupă foarte mult spațiu în solar, iar producția obținută, cred unii, nu ar fi prea însemnată. Totuși Gigi Vlad este de părere că dovlecelul începe să fie din ce în ce mai căutat și din acest motiv tot mai mulți legumicultori se vor întoarce la această legumă.

4. Gulia

Gulia este cultivată pentru tulpina tuberoasă ce poate fi utilizată atât în stare proaspătă la salate, cât și prin procesare termică, ca legumă de bază în diferite preparate culinare.

5. Tomatele din soiul Prekos

Cele mai cu ”moț” tomate din piață sunt și cele mai căutate. Legumicultorii mizează an de an pe soiul bulgăresc Prekos atunci când vine vorba de roșiile cultivate în solar, asta și pentru că cei de la oraș caută acest tip de tomată la tarabă.

„Românii caută la tarabă și în magazin acest tip de roșie pentru că este foarte dulce, gustoasă și zemoasă și merge numai bine de o salată. Chiar dacă nu sunt foarte productive, tomatele Prekos sunt destul de profitabile dacă reușești să ajungi cu ele pe tarabă destul de repede, tot atunci ai toate șansele să obții și un preț bun”, a explicat legumicultorul.

6. Castraveții cornișon

În opina lui Gigi Vlad, alături de tomatele Prekos la mare căutare sunt și castraveții cornișon. Tocmai de aceea, cultura de castraveți în solar este una profitabilă, tot la fel cu condiția să reușești să obții o recoltă mult mai timpurie și să fii printre primii care aduce această legumă la tarabă.

7. Salata verde

Chiar dacă în topul nostru, salata verde ocupă locul șapte, această cultură nu este deloc de neglijat în condițiile în care apetitul românilor pentru salată în general, a crescut de la an la an, așa că fie vară, fie iarnă românul caută la tarabă sau la supermarket salata verde românească. Sursa: RB.

VEZI SI: REVOLTATOR: Alocatiile copiilor celor care lucreaza in strainatate vor fi TAIATE!

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *