AFLA CE FORTA FIZICA AI! FA ACEST TEST SIMPLU

ffa

Jurnalul European de Cardiologie a scos de curand la lumina un studiu conform caruia modul in care facem un exercitiu fizic simplu si rapid arata cat de posibil e sa mai fim în viata peste 5-6 ani.
Depinde in ce fel reusesti sa te asezi jos din picioare si sa te ridici in pozitia initiala fara sa fii ajutat adica sa te tii de ceva. Acest lucru poate arata cât vom
mai trai.

In ultimii ani, cercetatorii au descoperit ca oamenii care au reusit sa faca un scor mic de 3 puncte din totalul de 10 la acest test sunt de cinci ori mai predispusi sa isi piarda viata în decurs de sase ani, comparativ cu persoanele care obtineau cel putin 7-8 puncte.

In ce consta testul?
Trebuie sa stai în picioare, încruciseaza-le si fa tot posibilul sa te asezi jos, fara sa te ajuti de ceva, fara sa te tii,apoi straduieste-te sa revii, tot asa, în pozitia initiala.In momentele in care o persoana foloseste cel putin o mana sau genunchiul pentru a se sprijini trebuie sa se scada câte un punct, iar pentru fiecare moment in care el/ea pierde din echilibru se ia câte o jumatate de punct.

Incearca si tu si vezi cat de puternic esti!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.