Aeronava „Sfantul Graal” a aviatiei militare – noul proiect de top al SUA

graal-us-army

Armata americana a dezvaluit noile concepte militare pentru realizarea unui nou tip de avion, o aeronava care ar putea fi „Sfantul Graal” al aviatiei din acest domeniu. Proiectul de top al SUA prevedere construirea unei aeronave care va zbura precum un avion si va putea ateriza oriunde precum un elicopter.

Au fost alese patru companii care sa dezvolte concepte legate de noul avion VTOL X, un proiect al agentiei americane Defense Advanced Research Projects (DARPA), potrivit Daily Mail.

Castigatorul competitiei de proiecte va fi desemnat in anul 2015, iar primele zboruri test ale noii aeronave vor fi programate pentru anul 2017.

„Timp de generatii, noile modele ale aeronavelor cu decolare si aterizare pe verticala au fost in imposibilitatea de a dezvolta o viteza de top”, a anuntat agentia DARPA.

„Programul VTOL Experimental Plane incearca sa depaseasca aceste provocari prin inovatii care vor permite imbunatatiri radicale ale capacitatilor de zbor pe verticala, dar si ale vitezei de croaziera”, sustine DARPA.

Agentia americana a selectat patru companii pentru dezvoltarea proiectului VTOL: Aurora Flight Sciences Corporation, Boeing Company, Karem Aircraft si Sikorsky Aircraft Corporation.

Unul dintre cele patru modele alese de DARPA este Phanton Swift realizat de Boeing.

„Dovedind aceste capacitati la o singura aeronava, aceasta va fi ‘Sfantul Graal’ al aviatiei militare”, a declarat Dan Newman, conducatorul echipei de la Boeing. – Sursa: Ziare.com

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *