fbpx
MEDICAL

Adrian Streinu – Cercel a RABUFNIT: “Nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt”

streinu cercel 1

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, i-a dat replica lui Dan Bittman, după declarațiile ce au surprins întreaga țară despre COVID-19.

Medicul a declarat că „nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt” și nu s-a oprit la atât.

Adrian Streinu – Cercel, enervat de Dan Bittman

„Oamenii ies toți din ture, astfel încât unii încep să plângă în momentul în care ies din acele costume nenorocite ca de pinguini. Imaginați-vă ce înseamnă să stai și să consulți în acel costum. Este ușor să punem sub semnul întrebării absolut orice. Ce vreau să remarc este că ar trebui să ne unim în această problemă. Din punct de vedere tehnologic, Matei Balș a fost singurul institut din România care în februarie a putut să pună la dispoziție pe platforme PCR modalitatea de determinare a acestui virus și asta am făcut-o cu pregătiri cu mulți ani în urmă.

Încă din 2006 ne-am pregătit, am construit un laborator de genetică moleculară, adică am făcut lucruri, nu am stat să vină cineva din Guvern să ne spună ce să facem și cum să facem”, a declarat Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Unde apare problema cu testele

După care am început să replicăm acest sistem pe PCR în toată țara, iar acum, da, se găsește sub diferite platforme și se pot face cu sutele de teste pe zi fără probleme. Să știți că testele sunt corecte, au martori, adică martorul se compară cu proba și spune chiar dacă este pozitiv sau negativ. Nu există niciun fel de dubiu. Problema apare, însă, la modalitatea în care se recoltează din nasul pacientului, ca să spun așa. Dacă iei din vârful nasului, nu o să obții mare lucru, dar dacă iei exact așa cum scrie la carte, atunci testul este corect, cu maximă marjă de sensibilitate.

Discursurile dezbinatoare nu își au rostul în acest moment. Toate sistemele sanitare din lume au clacat, nu e nimeni mai deștept sau mai prost decât celălalt. Toți avem o pandemie și încă doi ani de zile de aici încolo va trebui să facem față și să trecem cu bine dacă vom fi uniți”, a completat el.

Dcnews.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.