Adrian Câciu a dat OK-ul! Reacția ASF cu privire la intrarea pe piață a CEC Bank

Ministerul Finanțelor, instituție condusă de ministrul Adrian Câciu, a dat undă verde pentru deschiderea companiei CEC Asigurări. Proiectul a fost gândit încă de acum doi ani și este construit în jurul principalei bănci a statului, CEC Bank, informează Antena 3, citată de Știripesurse.ro.

De altfel, în luna decembrie a anului 2021, Bugetul.ro a solicitat un punct de vedere din partea Autorității de Supraveghere Financiară cu privire la posibila intrare pe piața asigurărilor a CEC Bank.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a precizat, pentru Bugetul.ro, că salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară salută orice inițiativă care vizează creșterea concurenței pe piața asigurărilor.

Acest sector de activitate are nevoie de jucători puternici care să contribuie la dezvoltarea și la maturizarea pieței în beneficiul consumatorilor”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Serviciul de Comunicare al ASF.

CEC Asigurări are nevoie de circa 6 luni să fie operațională

Acum, Ministerul Finanţelor Publice a dat undă verde pentru deschiderea companiei CEC Asigurări. În curând, românii îşi vor putea asigura casele sau maşinile la CEC Bank, o bancă deţinută 100% de stat.

Conform sursei citate, CEC Bank a confirmat că îşi doreşte să intre pe această piaţă a asigurărilor, dar şi că a obţinut deja aprobarea acţionariatului, adică a Ministerului de Finanţe.

Reprezentanţii băncii spun că sunt necesare aproximativ şase luni până când această companie de asigurări să fie operaţională.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *