ADIO TARABE TIGANESTI: Primăria Buzău va amenaja o parcare mai spaţioasă în spatele pieţei centrale

tigani-piata

De mai mulţi ani, trotuarul este ocupat de tarabele vânzătorilor tigani cu diverse produse cum ar fi şosete, chiloţi, papuci şi farfurii. 

Primăria i-a tolerat multă vreme pe „chilotarii” tigani, ba chiar, la un moment dat, i-a dotat şi cu tarabe noi. Cu timpul însă, numărul comercianţilor tigani s-a mărit astfel că acum este ocupat tot trotuarul, de la strada Ostrovului până la liceul Mihai Eminescu. De data aceasta, Primăria este hotărâtă să cureţe locul.

O altă problemă, la fel de stringentă pentru primărie, o constituie autoutilitarele parcate tot pe Independenţei, folosite ca depozite pentru pieţarii tigani. Acestea ocupă zona permanent şi strangulează circulaţia rutieră.

Proiectul de extindere a parcărilor din oraş, început de municipalitate cu amenajările de la Crâng şi strada Ion Băieşu, va continua în această vară. Lucrătorii de la Urbis vor reface carosabilul pe Independenţei, în dreptul Pieţei Centrale, prilej cu care va fi amenajată o parcare mult mai spaţioasă.

Măsura este necesară, întrucât zona este aglomerată iar maşinile parcate strangulează circulaţia pe Independenţei.

Totodată, tarabele tiganilor vor dispărea din peisaj încă de la jumătatea acestei luni, când este programată începerea lucrărilor.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *