“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ȘTIRI BUZAU

ADIO CRANG! DE AZI, PARCUL APARTINE MAFIEI PSD! ACESTA VA FI VANDUT/INCHIRIAT (CEL MAI PROBABIL) AFACERISTILOR LOCALI

pcg

Deputaţii şi senatorii din Buzău au depus proiectul de lege care va reda municipalitații pădurea Crângul

Lege

privind trecerea suprafeţei de 180,44 ha fond forestier din proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 1. – Se aprobă trecerea suprafeţei 80,44 ha fond forestier din proprietatea publică a statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău, având datele de identificare prevăzute în anexa la prezenta lege.

Art. 2. – Predarea – primirea suprafeţei de fond forestier prevăzută la art. (1) se face pe bază de protocol încheiat între Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi Consiliul Local al municipiului Buzău, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezenei legi.

Art. 3. – Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Ministerul Finanţelor Publice vor opera modificările corespunzătoare în anexa nr.12 din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Planurile mafiote ale actualului primar controversat al Buzaului, Toma Constantin, incep sa iasa la iveala (sursa: costintanasescu.com)

Compania de Apa, proprietatile Urbis Serv, terenul de la Dragaica, Parcul Crang si Parcul Tineretului sunt obiectivele importante ale actualului primar, controversatul afacerist Toma Constantin. Acesta si grupul infractional organizat care s-a constituit in jurul domniei sale vor sa puna laba cu orice pret pe aceste bogatii ale orasului Buzau. Planul este cat se poate de simplu. Sub pretextul ca vrea sa le dea o utilitate publica acestea vor fi vandute sau date in partenerit public privat unor firme. Practic, ele vor fi vandute sau instrainate pe bani multi si spagi colosale.

Ce zice Toma !

Readucerea pădurii Crîngului în totalitatea ei, în patrimoniul municpiului Bu­zău ar putea schimba fundamental viitorul pe termen mediu al oraşului. Potrivit estimărilor făcute de noul Executiv din Palatul Comunal, municipiul reşedinţă de judeţ s-ar capitaliza, peste noapte, cu 180 de milioane de euro, desigur nu bani cash. Capitalizarea ar echilibra balanţa de îndatorare a oraşului, astfel că Buzăul ar putea să discute de pe alte poziţii cu băncile şi alţi finanţatori care acordă credite. Totul se împiedică în acest moment în chestiuni de ordin birocratic, dar primarul Toma declară că se va bate să readucă pădurea în proprietatea buzoienilor.
Ieri, primarul Buzăului a afirmat pentru Focus TV, că s-au făcut deja demersuri lobbystice, dar şi birocratice pentru recuperarea pădurii Crîngului. „Am făcut deja un memoriu la Ministerul de Finanţe care este proprietarul tuturor pădurilor din România, am fost şi în audienţă la doamna ministru Anca Dragu, iar domnia sa s-a mişcat extraordinar de repede, în sensul că mi-a răspuns în cîteva zile. Ministerul Finanţelor a primit doar “blocurile” de pădure, în ansamblu, de aceea am demarat o acţiune către Regia Naţională a Pădurilor “Romsilva”, care trebuie să ne spună exact cine este proprietarul. Noi ştim sigur că proprietar este municipiul Buzău, pentru că, după un proces de 100 de ani cu Episcopia, de la acea vreme. Ion C. Brătianu care era ministru de Finanţe la acea dată, în 1881, a publicat în Monitorul Oficial de atunci decizia luată de Guvern, ca acest loc să rămînă pe veci buzoienilor pentru plimbări şi distracţie. Nu s-a mai întîmplat nimic de atunci din punct de vedere juridic, doar naţionalizarea care a avut loc în 1948, dar prin noua Constituţie a României din 1991, practic a revenit Buzăului. Noi facem aceste formalităţi, în mod sigur această pădure trebuie să revină Buzăului pentru că este a Buzăului, nu a Romsilva care este o instituţie naţională. Acest parc este al Buzăului, mai ales că noi trebuie să avem 26 de metri pătraţi, spaţiu verde pe cap de locuitor şi în momentul acesta avem doar în jur de 14 metri. Acest loc ne-ar ajuta foarte mult în echilibrare şi această balanţă care este obligatorie şi urmărită de U.E şi Ministerul Mediului. Va fi benefic şi din punct de vedere al capacităţii de împrumut a Buzăului, în sensul că oraşul se va capitaliza puternic, iar gradul de îndatorare va arăta mult mai mic, în timp, pentru că dacă sînt 180 de hectare şi ar mai fi 10.000 de hectare, vă daţi seama că Buzăul se va capitaliza cu circa 180 de milioane de euro, ceea ce n-ar arăta deloc rău pentru finanţele publice buzoiene!”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.