Adevaruri istorice: „N. CEAUSESCU A VRUT SA-I RIDICE STATUIE MARESALULUI ANTONESCU!”

Oferim cititorilor imaginea completă şi necenzurată a trecutului nostru istoric, aşa cum a fost. Tocmai de aceea, cu toate riscurile pe care suntem nevoiţi să ni le asumăm, înfruntând ploaia de invective care va cădea asupra noastră după apariţia materialului, am decis să publicăm informaţia aşa cum ne-a fost transmisă de o sursă de maximă încredere.

La începutul anilor ‘80, Casa Poporului din Bucureşti (a doua clădire din lume după cea a Pentagonului din SUA) era în construcţie. Într-una din zile, Nicolae Ceauşescu se plimba pe explanada din faţa viitorului edificiu, împreună cu generalul Ion Coman (unul dintre oamenii de mare caracter ai regimului de atunci). Cunoscând importanţa afectivă a fiecărui detaliu arhitectonic pentru conducătorul statului român, Coman l-a întrebat pe Ceauşescu: ”Şi aici, în faţă, ce să punem?”.

Citiți și:  George Simion - un TRĂDĂTOR

Răspunsul secretarului general al PCR a fost năucitor, prin simplitatea şi naturaleţea cu care a fost rostit, dar şi prin conţinutul său magic. Ceauşescu a spus: ”Aici să lăsaţi loc pentru statuia Mareşalului Antonescu!”. Perceput în mod greşit multă vreme, liderul României socialiste nu era atât de incult şi de primitiv pe cât au spus duşmanii despre el. Faptul că un comunist convins ca Nicolae Ceauşescu a ştiut să aprecieze importanţa Mareşalului Ion Antonescu pentru istoria contemporană este o dovadă a unui spirit deloc inferior, ba dimpotrivă! Destinele tragice ale celor doi conducători români (executaţi în urma unor simulacre judiciare) au fost, din păcate, similare. Dincolo de a fi o picanterie, o ştire de senzaţie pur şi simplu, întâmplarea relatată mai sus are un tâlc istoric. Înainte de a muri, Mareşalul a spus că, dacă ar fi cîştigat războiul, ar fi avut statuie în fiecare oraş din România.

Citiți și:  POLIȚIE POLITICĂ! A fost deschis DOSAR PENAL pe numele lui Călin Georgescu pentru promovarea cultului lui Zelea Codreanu și Ion Antonescu

Antonescu a cîştigat războiul moral pe care l-a dus cu restul lumii. Poate că gestul lui Nicolae Ceauşescu simboliza o încercare de reparaţie istorică pentru memoria unei personalităţi de geniu a secolului XX. Însă nu e timpul pierdut!

Un articol de Vlad HOGEA, http://www.ziarulnatiunea.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Legea nu este clară.

    Aşa cum am procedat întotdeauna consider şi acum că acţiunea anticapitalistă este esenţială. Toate adevărurile spuse de Marx ne arată că acest sistem social este nociv. Lupta împotriva lui este legitimă. Ea va scoate în evidenţă şi neajunsurile celorlalte încercări de organizare socială. Deci nu lupta pentru fascism sau alte variante ci lupta directă împotriva capitalismului este decisivă. Trebuie scos în evidenţă tot ce este mai rău în acest sistem social şi a i se demonstra inferioritatea umană şi caracterul criminal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.