ADEVARUL despre Pfizer. TOTI cei care s-au vaccinat trebuie sa stie

Vaccinarea nu va aduce imunitatea de turmă. Este concluzia aproape unanimă a a experților din domeniul sănătății din SUA. Este puțin probabil ca lumea să atingă imunitatea de turmă in viitorul apropiat din cauza ezitărilor privind imunizarea, a programelor de vaccinare prea lente și a mutației virusului, susțin specialiștii, potrivit wellandgood.

Conceptul de imunitate de turmă a câștigat recunoaștere odată cu pandemia. Se referă la punctul în care suficient de mulți oameni dintr-o comunitate (țară, stat, oraș etc.) au dobândit imunitate la o boală – fie prin infectare, fie prin vaccinare – astfel încât răspândirea bolii în acea populație să devină tot mai puțin probabilă.

Adio, imunitate de grup
Procentul din populație necesar pentru a obține imunitatea de turmă, conform estimărilor, se situează între 60 și 90%.

Timothy Brewer, profesor de medicină și epidemiologie la UCLA, nu crede că SUA nu vor ajunge la imunitatea de turmă. El spune că unele state, precum California, sunt pe o traiectorie bună. Aproximativ 40% din populație a fost vaccinată, iar 20% au anticorpi ca urmare a infectării cu COVID-19.

Citiți și:  STUDIU Iată ce conține vaccinul: Serul Pfizer NU este eficient împotriva variantei Omicron

Dar imunitate de turmă în California nu echivalează cu imunitatea de turmă în toată America, subliniază profesorul. Iar nivelul colectiv de protecție depinde de ratele de vaccinare și infectare din acea regiune.

Brewer susține că eșecul în atingerea imunității de turmă nu afectează deloc protecția unei persoane vaccinate. Cele două vaccinuri pe bază de ARNm de la Moderna și Pfizer BioNTech au o rată de eficiență de 95%.

Vaccinul oferă o imunitate imensă
Asta înseamnă că cine a fost vaccinat cu ambele doze, are o șansă de doar 5% (în medie) să se infecteze dacă este expus virusului. Aceste cifre nu se schimbă, indiferent de imunitatea de turmă.

Citiți și:  STUDIU Iată ce conține vaccinul: Serul Pfizer NU este eficient împotriva variantei Omicron

Concluzie: cine a fost vaccinat are cu 95% mai puține șanse de a se infecta cu COVID-19 decât cineva care nu s-a imunizat.

În ciuda faptului că e puțin probabil ca lumea să ajungă la imunitatea de turmă, oamenii ar trebui să continueze să se vaccineze în continuare. Vaccinurile oferă șanse de protecție totală de 95%. Și chiar dacă cineva se află printre ghinioniștii care se infectează după vaccinare, are mai puține șanse să ajungă la spitalizare sau la deces, decât cineva care nu s-a imunizat.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!