Adevărul despre pensiile speciale din România! Planul PSD pentru cei care primesc de 14 ori mai mult, deși au contribuit cu 10% din sumă

O privire de ansamblu la pensiile speciale din România arată o imagine șocantă a modului în care funcționează lucrurile în țara noastră. Beneficiarii acestora primesc de 14 ori mai mult decât pensia medie, cu toate că au cotizat doar cu 10% din sumă la contribuțiile obligatorii.

Pensiile speciale din România sunt un mod prin care PSD îi mituieşte pe magistraţi, iar aceştia acceptă şpaga, spune jurnalistul Gabriel Gachi, de la Reporter de Iaşi. Astfel, potrivit unul calcul, pensia medie a unui magistrat este de 3.700 de euro pe lună.

„3.611 de foşti procurori şi magistraţi au pensie medie de 3.700 de euro, din cuantumul căreia 90% e transfer de la bugetul de stat şi doar 10% din contribuţiile proprii. Asta reprezintă un raport de 14 la 1 faţă de pensia medie din România, ceea ce ar însemna că în Germania un magistrat ar trebui să aibă o pensie de 14.000 de euro. Or sunt de trei ori mă mici.

Revelaţia este că PSD îi mituieşte pe magistraţi, iar aceştia acceptă şpagă. 3.611 pensionari la un corp al magistraţilor de 6.500 în total în România (55%). Deci foarte mulţi s-au pensionat în ultimii ani şi au primit pensii medii de 17.000 de lei. Ei ştiu că apar ferestre prin care se pot pensiona înainte de 50 de ani (ultima trebuia să fie acum, la 1 ianuarie, dar s-a amânat)! Ai 43 de ani, eşti procuror şi ştii că în 5 ani ieşi din sistem cu 3.500-4.000 de euro şi cu o viaţă în România care e mai ieftină decât în Germania sau în Franţa. Aştepţi cuminte să treacă anii şi susţii tacit PSD.

Pe lângă pensionari, şi cei 6.500 de magistraţi activi au salarii tot de 3.500-4.000 de euro. E tot un mod de a le închide gură. Mulţi nu fac nimic, decât acceptă taxa de protecţie de la Guvern şi rezolva dosare mărunte. Sunt dosare în Parchete în care nu se mai cere socoteală de 3 ani, DNA a ajuns să facă 10 dosare pe luna la nivel naţional, iar judecătorii scriu motivarile la sentinţe după 1 an.

Subliminal, eşti procuror cu 19.000 de lei salariu, vrei să arestezi o reţea de evaziune protejată de Codrin Ștefănescu sau Liviu Dragnea, ştiind, nu că te ameninţă Inspecţia Judiciară, ci că rişti să determini plecarea acestora de la Putere şi să nu mai ai garanţia pensiei de 3.500 de euro de peste 5-6 ani. De ce ai face asta împotriva propriilor tale interese?

Ceea ce nu spune nimeni este că Justiţia nu face scandal nu de frică, ci datorită mulţumirii sale sufleteşti. Dragnea i-a cumpărat pe toţi cu salariile pentru care nu mai au stresul dinainte şi cu pensiile speciale, egale cu ale nemţilor şi ale francezilor, într-o ţară cu PIB-ul de 10 ori mai mic. Magistraţii tac din gură pentru că, în sinea lor, votează PSD. Votează pensia. 160 milioane de euro/an, pensiile a 3.600 de magistraţi”, a scris jurnalistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.