Adevarul despre pensii. Ce urmeaza pentru milioane de pensionari din Romania


În contextul pandemiei cu noul coronavirus, premierul Ludovic Orban este forţat să vină în această săptămână cu măsuri de austeritate pentru a acoperi gaura financiară din bugetul României. Deşi mai mulţi liberali din teritoriu cer ca să nu fie luate măsuri similare cu cele impuse de Guvernul Boc, se pare că nu sunt prea multe soluţii de salvare.

Guvernul Orban a moştenit de la PSD o lege prin care pensiile ar trebui majorate din septembrie cu 40%. Potrivit surselor Adevărul, o indexare cu 40% este imposibilă, având în vedere deficitul bugetar cu care se confruntă România.

Însă premierul insistă ca pensiile să fie totuşi majorate cu 15%, având în vedere că PNL trebuie să treacă două teste electorale la finalul anului. „Dacă nu majorăm pensiile pierdem câteva procente bune”, susţine unul dintre liderii PNL.

De unde bani? Ludovic Orban mizează pe revenirea economiei până în toamnă şi pe faptul că România nu mai trebuie să se încadreze în ţinta de deficit de 3%, o decizie aprobată la nivel european. Totuşi, specialiştii în finanţe ai partidului susţin că bugetul va permite o indexare cu cel mult 10% a pensiilor, în scenariul cel mai optimist.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *