Adevărul despre Băsescu! S-au dat cărţile pe faţă

Informaţii incendiare despre condamnarea lui Traian Băsescu la Instanţa Supremă şi toate comentariile şi acuzaţiile ce au urmat apoi. Jurnalistul Ion Cristoiu indică principalii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns fostul preşedinte al României, dar şi modul în care ar trebui acesta tratat de români.

Verdictul justiţiei în cazul lui Traian Băsescu a produs nenumărate reacţii aprinse în spaţiul public.

Însă jurnalistul Ion Cristoiu îşi propune să analizeze întreaga situaţie cu maximă răceală, dincolo de momentul emoţiei colective. În primul rând, el afirmă că într-un veritabil stat de drept ar trebui să se declanşeze imediat o anchetă în cazul CNSAS şi să stabilească cum s-a putut ca instituţie să dea o adeverinţă de colaborare, după ce anterior dăduse cinci de necolaborare.

Cristoiu: Tot acest joc cu documente şi dosare ridică o chestiune de Siguranță națională
„Despre acest caz, unic în istoria țărilor care pretind a avea stat de Drept, pentru că e de neconceput ca un politician să primească de cinci ori adeverințe că n-a fost colaborator al Securității, pentru ca aceeași instituție, CNSAS, să anunțe la ceva timp după plecarea din funcție a respectivului c-a fost colaborator al Securității, am scris la vremea știrii despre Marea Descoperire.

Am scris atunci, și scriu și acum, cînd în cazul Traian Băsescu s-a dat o sentință definitivă, că într-un veritabil stat de drept s-ar fi declanșat imediat o anchetă pentru a stabili cum de a fost posibil ca aceeași instanță, condusă operativ de aceeași persoană, Germina Nagîț, să dea o adeverință de colaborare, după ce anterior dăduse cinci de necolaborare.

Noua decizie a fost justificată de conducerea CNSAS prin descoperirea în Arhive a unor piese pînă atunci nedescoperite. Altfel spus, lui Traian Băsescu i s-au dat adeverințe de necolaborare pe baza unor documente existente în arhivă. Decizia de colaborare i s-a dat după ce în arhivă s-au descoperit noi hîrtii.

Citiți și:  Băsescu este terminat! Au apărut noi DOCUMENTE care-l fac praf

Șmecheria nu e o premieră în postdecembrism. Dan Voiculescu beneficia în 2006 de trei adeverințe de necolaborare cu Securitatea. În 2006, cînd Dan Voiculescu a pretins funcția de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverință de colaborator.

Acest joc de-a v-ați ascunselea cu documentele și dosarele ridică o chestiune de Siguranță națională. Cîți politicieni avansați în funcții și pe baza adeverințelor de necolaborare au undeva în arhiva CNSAS sau în seiful SRI sau SIE documente care ar putea fi scoase și trimise în lume?”, scrie Ion Cristoiu într-o postare de pe blogul său.

Altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi descoperit vreo neregulă în activitatea de președinte a lui Traian Băsescu
În continuare, jurnalistul afirmă că, în ciuda multor păreri din spaţiul public, sentinţa privind colaborarea cu Securitatea nu influenţează cu nimic celor două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu.

“Contrar multor ziceri din spațiul public, sentința nu influențează cu nimic aprecierea celor două mandate de președinte ale lui Traian Băsescu. Descoperirea se referă la perioada de tinerețe a lui Traian Băsescu. Ea nu vizează nici măcar activitatea de politician postdecembrist a lui Traian Băsescu.

Altfel ar fi stat lucrurile dacă s-ar fi descoperit, pe bază de documente, vreo neregulă în activitatea de președinte a lui Traian Băsescu. Cum ar fi, de exemplu, adevărata natură a unei decizii. Sentința ar fi pus la îndoială doar acea decizie, dar, evident, ar fi aruncat o umbră și asupra întregii activități a președintelui Traian Băsescu”, afirmă Ion Cristoiu.

Citiți și:  Udrea a rabufnit! Dezvăluirea zilei despre Traian Băsescu!

Traian Băsescu, atacat acum din toate părţile! Elena Udrea este singura care îi ia apărarea
Cristoiu mai critică dur şi atitudinea unora dintre politicienii români, care lovesc acum puternic în Traian Băsescu, deşi li se poate întâmplă şi lor ceva similar în viitor.

“Ceea ce i s-a întâmplat lui Traian Băsescu li se poate întîmpla tuturor ștabilor din prezent. Ar fi de așteptat ca politicienii români, nu numai cei care s-au hrănit din bunăvoința președintelui Traian Băsescu, să-și ridice glasul în apărarea atacurilor mizere la care e supus fostul președinte, acum, cînd nu mai e la putere.

Consilierul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL Alexandru Muraru, a cerut nici mai mult nici mai puțin ca lui Traian Băsescu să i se ia titlul de șef de stat. Nimeni dintre bravii politicieni români n-a reacționat față de această mizerie. Nici măcar Nicolae Ciucă al cărui consilier e ipochimenul.

Singura care a avut tăria de caracter să sară în apărarea lui Traian Băsescu a fost Elena Udrea. Nu mă miră. În numeroase rânduri am arătat că Elena Udrea dă dovadă de bărbăția care lipsește așa zișilor bărbați politici de la noi”, mai scrie jurnalistul pe blogul său.

Iohannis, bucuros că elimină din trecut un președinte care a făcut indiscutabil mult mai mult pentru România decât el
Ion Cristoiu mai vorbeşte şi despre legea pe care o numeşte ticăloasă şi aberantă, prin care lui Traian Băsescu i s-au retras privilegiile acordate foştilor şefi de stat dovediți prin sentință definitivă colaboratori ai Securității.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *