Acuzaţii grave la adresa lui Ludovic Orban şi Florin Cîţu in plenul Parlamentului. News alert

Parlamentarul independent Diana Șoșoacă a reacționat dur după ce Ludovic Orban, care a prezidat ședința, i-a tăiat microfonul după ce a fost înscrisă pe ordinea ședinței în care se prezinta Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În sfârșit domnul Cîțu nu fuge, dar o să fugă curând. Suntem împrumutați pe 500 de generații. Vreți bani? Impozitați cifrele de afaceri ale multinaționlelor. Distrugeți CFR Marfă, unde aveți interes privat. Vreți bani? Impozitați cu 66% tot profitul către off-shore-uri! Aveți firme cu offshore”, a spus Diana Șoșoacă, după care a început să recite din Mihai Eminescu.

Ludovic Orban i-a atras atenția
Mai apoi, Ludovic Orban i-a atras atenția că timpul pentru discurs a expirat și i-a tăiat microfonul.

„Lăsați domnule Orban, că dvs. nici măcar un minut nu rezistați”, a spus aceasta, înainte ca Ludovic Orban să îi oprească microfonul.

La ce s-a referit Diana Șoșoacă?
Când a vorbit despre CFR Marfă, Diana Șoșoacă se referea la faptul că o scrisoare trimisă de Comisia Europeană, în data de 11 mai 2021, către Reprezentanța permanentă a României la UE, arată că Guvernul și-a asumat, în secret, desființarea CFR Marfă.

Citiți și:  Cîțu îl cheamă la RAPORT pe Ciucă în scandalul momentului

Mai exact, este vizat transferul patrimoniului CFR Marfă și al contractelor către operatorii privați. CFR Marfă va transfera către Rofersped SA o parte din patrimoniu, sub formă de majorare de capital, dar și o parte dintre contracte.

Amntim că Rofersped este o societate la care CFR Marfă deține 98% din acțiuni. Totuși, societatea respectivă va prelua doar 41% din volumul transportat de CFR Marfă iar restul contractelor vor fi cedate deliberat către competitorii privați, potrivit informațiilor transmise de 7iasi.ro

„Conform planului de recuperare actualizat, o parte din activele recuperate în natură de la beneficiar, CFR Marfă, ar fi transferate ulterior unei alte companii, Rofersped, în schimbul capitalului propriu. Aceste active includ 22% din vagoanele CFR Marfă și 27% din locomotivele sale, în medie 23% din materialul rulant al companiei CFR Marfă. Autoritățile române au explicat că niciun angajat nu ar fi transferat direct de la CFR Marfă la Rofersped, care și-ar angaja personalul de pe piață.

Citiți și:  ANUNTUL lui Cîțu. NU E NICIO ȘANSĂ ca reforma pensiilor prin PNRR să fie negociată cu UE: E IMPOSIBIL

Planul de recuperare actualizat estimează că dimensiunea forței de muncă a Rofersped s-ar situa la 55% din numărul angajaților CFR Marfă. Rofersped nu ar primi contracte de la CFR Marfă și și-ar crea portofoliul propriu de clienți. În acest scop, Rofersped ar transmite oferte noi către 23 din cei aproximativ 256 de clienți ai CFR Marfă (9%). Acești 23 de clienți reprezintă aproximativ 41% din volumul de marfă al CFR în 2019 și aproximativ 60% din cifra de afaceri din același an. Serviciile Comisiei salută clarificările furnizate de autoritățile dvs în acest sens și le consideră a fi un alt pas în direcția corectă”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene din 11 mai 2021.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!