Acuzații grave la adresa lui Drulă: S-a ORDONAT vagon special pentru ministru. „Nu putea respira același aer”

Un tren InterRegio 1929 care trebuia să plece, vineri după-amiază, din Gara de Nord, București, a întârziat 27 de minute pe ruta Ploiești Vest-Brașov-Sibiu. Motivul? CFR a lipit la garnitura originală două vagoane. Surse înalte din Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” S.A. (SNCFR) susțin că decizia a fost luată la ordinul ministrului Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă.

Surse înalte din SNCFR au comunicat, pentru observatorulph.ro, că vineri după-amiază, trenul InteRegio 1929, care a ajuns din Constanța în municipiul București, conform programului, a suferit o întârziere de aproximativ 27 de minute la plecarea din Gara de Nord spre Ploiești Vest, pe ruta Brașov-Sibiu.

Motivul pentru care românii au fost lăsați să aștepte a fost, potrivit sursei citate, a fost o călătorie a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, la Brașov. Oficialul ar fi preferat să meargă cu trenul pentru a evita traficul de pe DN 1 – Valea Prahovei.

Cătălin Drulă a refuzat să explice, în primă fază, întârzierea trenului. „Nu putea respira același aer cu ceilalți călători”
„Probabil că domnul ministru nu putea respira același aer cu ceilalți călători, clienți ai CFR, motiv pentru care cumpărătorii de bilete au așteptat aproape o jumătate de oră în Gara de Nord din București lipirea celor două vagoane”, a transmis un român care a călătorit cu trenul în cauză.

Sursa citată a cerut explicații atât de la Biroul de Presă al CFR, telefonic și în scris, cât și ministrului Cătălin Drulă, telefonic, prin SMS și chiar prin intermediul paginii de Facebook, unde, de obicei, demnitarul este foarte activ. Ciudat, însă, jurnaliștii nu au primit niciun răspuns la solicitări.

S-a dat ordin! Vagon de clasa I și unul restaurant, atașate la tren
La trenul cu care ar fi trebuit să călătorească ministrul Cătălin Drulă au fost atașate două vagoane noi: unul de clasa I și un altul restaurant.

Contactat telefonic pentru a oferi explicații în legătură cu situația de față, directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a declarat: „Nu pot să vă confirm sau să infirm ce face domnul ministru Drulă, nu-i știu programul”.

După ce a punctat aceste lucruri, Ovidiu Vizante a închis brusc apelul. Jurnaliștii au revenit cu un SMS adresat directorului CFR, însă acesta le-a ignorat solicitările.

„Foarte important: Am luat decizia de a publica, pe surse, această informație, după ce am epuizat toate căile oficiale posibile pentru verificarea informației. Subliniem faptul că sursa noastră este una credibilă, de la vârful SNCFR”, au comunicat jurnaliștii.

Întârzierea trenului, confirmată de datele CFR. Cătălin Drulă neagă acuzațiile
Întârzierea trenului este confirmată de traseul în timp real al trenurilor postat pe cfrcalatori.ro:

La ora 21.42, ministrul Cătălin Drulă a infirmat, într-un SMS, că ar fi călătorit cu trenul InteRegio 1929 din Gara de Nord spre Ploiești Vest, pe ruta Brașov-Sibiu.

La ora 22.45, CFR a comunicat: „În trenul InterRegio 1929 nu s-a aflat domnul ministru al transporturilor Cătălin Drulă. Motivul întârzierii este suplimentarea trenului cu un vagon de clasa 1 și un vagon de clasa a 2 datorită afluxului sporit de călători de la acea oră și cererii mari pentru trenurile spre Valea Prahovei. Întârzierea s-a datorat condițiilor de circulație și efecuării manevrei în Gara de Nord, dearece la acea oră traficul de trenuri este foare aglomerat”.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *