Acuzații de discriminare la Universitatea București: Un profesor i-a cerut unei studente musulmane să renunțe la vălul islamic

O studentă de religie musulmană, care a venit cu capul acoperit, a fost dată afară de la curs. Fata provine dintr-o familie de refugiați din Siria și ar fi fost amenințată că nu va lua examenele dacă mai vine cu vălul pe cap.

Scandalul a început chiar de la postarea profesorului Florin Diaconu, care povestește că una dintre studentele sale a venit la curs cu capul acoperit cu un văl islamic. Deranjat de acest lucru, profesorul universitar i-a cerut studentei să-și dea vălul jos la cursuri.

„M-am trezit pe cap, ieri, la unul din cursurile mele, cu o purtătoare de acoperământ islamic. Nu o burka, aceea care ascunde complet capul, inclusiv faţa, ci mai degrabă ceva care semăna cu ceea ce numim în mod obişnuit hijab sau al-amira. […] La o întrebare vădit benignă, zic eu, adresată în afara orelor de curs (de fapt, după ele) legată de eventualitatea ca persoana în cauză să ia în calcul, măcar ca simplă ipoteză de lucru, rugămintea mea de a se gândi dacă, totuşi, chiar e cazul să-şi afişeze în chip atât de ostentativ credinţa, am primit, în loc de răspuns, un şir de zbierăte. Cu puţinele cuvinte pe care le ştie în limba română, persoana în cauză – relativ recent ajunsă în România, pe cât am înţeles, ca refugiat sau azilant – mi-a transmis, printre alte răcnete: „Eu am drepturi!”. Perfect adevărat. Are drepturi, desigur, ca orice alt azilant sau refugiat; ştiu şi eu asta. Doar că drepturi am, la naiba, şi eu, nu numai domnia sa”, a scris profesorul Florin Diaconu pe blogul personal.

Citiți și:  Cîţu anunță prăpădul în România: „Totul se prăbușește”

„M-ar bucura tare mult să nu mai văd – dacă s-o putea – vreo burka sau vreun hijab atunci când intru la cursuri”, a continuat cadrul didactic.

Universitatea București anunță că a început o anchetă și dă asigurări că studenta are toate drepturile conferite de lege.

Cazul a ajuns și în atenția Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Problemele au apărut de la începutul anului universitar, dar studenta nu a depus nicio plângere împotriva profesorului. Refuză şi să comenteze situaţia cu jurnaliştii.

Mai multe țări din Europa au impus, prin lege, restricții privind purtarea vălului în spații publice. Asta își dorește și profesorul de la Universitatea București, care cere ca simbolurile religioase să nu fie purtate în instituțiile de stat.

Citiți și:  Rusia somează România (VIDEO)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

4 comentarii

  1. bravo a facut bine..ar trebuie interzise astfel de articole vestimentare..traiesc intr-o tara crestina si nu musulmana ar trebui sa se adapteze culturii tarii in care traieste…

  2. umbla pe strada de parca sunt ninja

  3. bravo a facut bine..ar trebuie interzise astfel de articole vestimentare..traiesc intr-o tara crestina si nu musulmana ar trebui sa se adapteze culturii tarii in care traieste…

  4. umbla pe strada de parca sunt ninja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.