ECONOMICPOLITICA

ACUZATII BOMBA! Pensiile AU FOST TAIATE cu 26%! Banii s-au dus direct la Ludovic Orban

ludovic orban INQUAM Photos Octav Ganea 1024x682 1
Ordinarul Ludovic Orban

Guvernul PNL a tăiat 6,8 miliarde din bugetul de pensii, redirecționând această sumă pentru alte utilizări. Iar 2 miliarde au intrat direct în fondul de rezervă aflat la dispoziția Primului Ministru, acuză Marius Budăi, fost ministru al Muncii.

Fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Marius Budăi, acuză guvernul PNL că nu a majorat pensiile pentru a da 2 miliarde de lei Premierului Ludovic Orban, să îi folosească după bunul plac, acești bani fiind alocați în fondul de rezervă aflat la dispoziția sa.

Budăi a arătat cu degetul spre achizițiile făcute la prețuri supra-dimensionate de Guvernul Orban, invocând și raportul Curții de Conturi. În timp ce unii pierd sin această criză, alții câștigă, a acuzat el.

”Bani direct în pixul domnului Orban”
”Am discutat zilele trecute cu foarte mulți pensionari. Părinții și bunicii noștri nu pot fi mințiți și mi-au spus: este o tăiere cu 26% a pensiilor, nu o majorare cu 14%, așa cum încearcă să spună Guvernul.

Nu înțeleg de ce s-au tăiat 6,8 miliarde din bugetul de pensii, știu că 2 miliarde s-au dus direct în pixul domnului Orban, în fondul de rezervă.

Este criză financiară, e adevărat, dar dacă vedem raportul Curții de Conturi privind achizițiile făcute de Guvern nu avem cum să îi credem”, a spus Marius Budăi sâmbătă seară, în direct la România TV, vorbind despre scuzele Guvernului Orban legate de penuria resurselor bugetare.

”Această criză e pentru unii mumă și pentru alții ciumă, cred ca e nevoie de mai multă responsabilitate din partea Guvernului.”, a mai spus Marius Budăi.

”Pensiile vor ajunge şi mărite şi la timp”
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a dat asigurări că pensiile majorate cu 14% vor ajunge ”şi mărite şi la timp”.

Ea i-a rugat pe poştaşi să nu le mai spună pensionarilor că vor fi întârzieri, pentru că oamenii în vârstă ”nu merită nici zvonuri false, nici minciuni”.

”Vor ajunge la timp! Următoarele pensii vor ajunge şi mărite şi la timp. Aud că strategii PSD sugerează pregătirea liniei de atac contra Guvernului pe tema întârzierilor în plata pensiilor din luna septembrie.

Ar cheltui oricât ca să câştige politic şi speră că nu va funcţiona, până la capăt, mobilizarea pe care am făcut-o. Cu o mână de oameni serioşi din CNPP cărora le mulţumesc pentru tot efortul din aceste zile! De dragul câştigului politic, PSD s-ar bucura dacă întârzie livrarea pensiilor în septembrie”, a scris pe Facebook Violeta Alexandru.

Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat și au existat numeroase disfuncționalități care au făcut ca pensionarii fie să primească mai puțini bani, fie deloc, a arătat România TV.

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.