Acum bebelușii se pot abandona în cutii poștale speciale

Cutii poștale pentru bebeluși – unde mamele își pot lăsa în „siguranță” nou-născuții nedoriți – poate părea ceva direct din trecutul Londrei din perioada victoriană. Dar deja în 2012, ziarul britanic The Guardian a raportat că aproape 200 de cutii pentru bebeluși au fost instalate în toată Europa, în timp ce prima cutie pentru bebeluși din Belgia a fost instalată la Anvers în 2000.

Acum, după trei ani de acțiune în justiție, asociația non-profit Corvia a fost autorizată să deschidă o cutie poștală pentru bebeluși în Evere. „Suntem foarte fericiți, deoarece fiecare copil trebuie să aibă dreptul la un viitor”, a spus Mathilde Pelsers a organizației. „Sperăm să începem oficial la începutul lunii octombrie.”

Situat la 405 Rue du Tilleul, cutia trebuia să fie amenajată la 21 septembrie 2017, dar fostul primar al lui Evere, Pierre Muylle, a abandonat proiectul în aceeași zi. A urmat o bătălie de trei ani la curtea supremă din Belgia (Conseil d’Etat) pentru a revoca această decizie.

Actualul primar al lui Evere, Ridouane Chahid, susține inițiativa și va discuta în scurt timp cu organizația Corvia detaliile schemei și cadrul legal al acesteia.

Corvia declară că scopul cutiilor poștale pentru copii nu este de a încuraja oamenii să își abandoneze copiii, chiar dacă această practică a fost criticată de Națiunile Unite, ci „să ofere posibilitatea de a-și abandona copilul în siguranță”. În trecut, bebelușii au fost lăsați în locuri periculoase, Organizația oferă, de asemenea, un număr de telefon gratuit 0800 555 02 pe care mamele îl pot apela pentru informații sau ajutor.

Cutia poștală din Evere, deschisă 24 de ore pe zi, are o ușă verde mică care, la deschidere, dezvăluie o cutie caldă cu o pătură pe care să așează copilul. Cutia pentru bebeluși conține, de asemenea, un plic cu informații despre Corvia, precum și o piesă unică de puzzle prin care mama poate identifica copilul ulterior, dacă dorește.

Deschiderea ușii verzi declanșează o alarmă și alertează îngrijitorul cutiei pentru bebeluși. Dar el sau ea va deschide cutia doar atunci când persoana care aduce copilul a închis ușa și a plecat. Acest lucru asigură anonimatul complet, spune Corvia. Apoi, un medic este contactat pentru a acorda o primă îngrijire esențială copilului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.