” Act artistic” SOCANT la prima slujbă săvârșită în aer liber. Ce i-a făcut o femeie Înaltpreasfințitului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului


După două luni de state de urgență, România a intrat într-o altă etapă, pentru 30 de zile, în cea a stării de alertă. Autoritățile au decis redeschiderea bisericilor și reluarea slujbelor, însă doar în aer liber, cu credincioși și cu respectarea condițiilor de distanțare socială și prin purtarea măștilor.

Un prim incident a avut loc la Constanța. Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba Sfintei Liturghii în fața Catedralei “ Sfinții Ap. Petru și Pavel”, de la ora 8:30, iar o femeie a început să se învârtă, la propriu, în jurul prelatului, în timpul slujbei. Uluit, înaltul ierarh nu a schițat niciun gest, iar la momentul specific al slujbei, a binecuvântat-o. Nici ceilalți preoți, diaconi sau credincioși nu au intervenit și au lăsat-o pe femeie să își ”termine actul artistic”.

De altfel, pentru evitarea unor astfel de incidente, la slujbele cu ierarhi este obligatorie prezenta unor forțe de ordine, poliție sau jandarmi.

210 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU