ACORDUL momentului în Europa! Cu cine a bătut Putin palma

Acordul momentului în Europa! Turcia și Rusia au bătut palma. Guvernul de la Ankara a reușit să ajungă la un acord comun cu Guvernul de la Moscova în ceea ce privește plata livrărilor de gaze rusești.

Turcia și Rusia au ajuns la un acord comun legat de plata livrărilor de gaze rusești
Guvernul de la Ankara a anunțat joi că va plăti livrările de gaze naturale din Rusia în ruble rusești.

„S-a ajuns la un acord de principiu privind cumpărarea de gaze rusești de către Turcia în ruble, iar programarea și situația prețurilor vor fi clarificate în curând”, a declarat joi Ministerul Energiei din Turcia, potrivit știripesurse.

Precizăm că acest anunț vine la doar câteva zile distanță după ce președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, s-a întâlnit personal cu Vladimir Putin.

Presedintele Turciei s-a întâlnit personal cu Vladimir Putin pentru a discuta despre livrările de gaze rusești
Recep Tayyip Erdogan a confirmat recent că livrările de gaze naturale din Rusia către Turcia vor fi plătite în ruble rusești. El a făcut acest anunț după ce a ajuns la o înțelegere cu Vladimir Putin. Informația a fost transmisă sâmbăta trecută de presa turcă, conform agenției de presă AFP.

Citiți și:  DEZVALUIRI EXPLOZIVE/ The Guardian: L-au prins pe Putin?

„Un aspect pozitiv al vizitei noastre la Soci este acordul nostru cu dl Putin privind rubla. Dacă Dumnezeu permite, schimburile noastre în ruble vor asigura beneficii Turciei şi Rusiei”, le-a spus Recep Tayyip Erdogan reporterilor aflați la bordul zborului său de întoarcere de la Soci (Rusia, de pe malul Mării Negre), unde s-a întâlnit personal cu preşedintele rus.

Cei doi preşedinţi au convenit că livrările de gaze ruseşti către Turcia vor fi „plătite parţial în ruble”, a anunţat, vineri seară, Aleksandr Novak, vice-premierul Rusiei.

Totuși, președintele turc nu a precizat volumul tranzacţiilor viitoare în ruble. Cei doi lideri s-au pus de acord pentru „consolidarea schimburilor comerciale” între Rusia și Turcia. Ei au decis să „vină în întâmpinarea așteptărilor mutuale în domeniul economiei şi energiei”.

Citiți și:  Cutremur total la Moscova! DECIZIA luată chiar acum de Vladimir Putin

Potrivit unei declaraţii comune de presă, adoptată de Putin şi Erdogan și publicată de către Kremlin, cei doi lideri au pledat pentru aplicarea unor „măsuri concrete” pentru întărirea cooperării în domeniile transportului, agriculturii, industriei, finanţelor și turismului.

Din punct de vedere politic, Putin și Erdogan au subliniat „importanţa crucială a relaţiilor sincere, deschise şi de încredere între Rusia şi Turcia pentru a asigura stabilitatea regională şi internaţională”.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.