Acești români vor primi lunar sute de euro: Ce condiții trebuie să îndeplinească

Vești excelente! Românii care locuiesc în această țară și nu duc o viață bună ar putea primi lunar o alocație de la stat. Este vorba despre așa numita alocație cetățenească. Suma poate ajunge la 780 de euro pe lună de persoană și poate fi obținută pentru o perioadă de un an și jumătate.

În tot acest timp, beneficiarii trebuie să încerce să îşi găsească un loc de muncă şi pot refuza doar de două ori ofertele de angajare pe care le primesc.

Pentru a beneficia de ajutorul de la statul italian, solicitanţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii: să aibă cel puţin zece ani de reşedinţă în Italia, să deţină o locuinţă mai ieftină de 30.000 de euro şi să nu aibă bunuri mai scumpe de 6.000 de euro.

Începând cu luna aprilie, subvenţia va fi acordată pe carduri speciale din circuitul poştei italiene, iar banii trebuie să fie cheltuiţi în termen de o lună prin plata cu cardul aferent. Doar o sută de euro se pot încasa în numerar şi sunt excluse şi o serie de cheltuieli precum jocurile de noroc.

Legea prevede şi pedepse pentru cei care spera că pot face bani uşor pe seama statului italian. Cei care vor minţi, pentru a beneficia de acest ajutor, riscă între 2 şi 6 ani de închisoare.

Silvia Dumitrache, preşedinte asociaţie români: Unii probabil vor încerca să obţină acest venit, unii care sunt obişnuiţi să nu muncească. Nu cred că o sa funcţioneze. O să fie un filtru. Probabil asta o sa fie şi o modalitate de a a-i trimite cumva acasă pe cei care vor să căpuşeze sistemul.

Cei care vor primi aceste ajutoare vor fi încurajaţi să îşi caute un loc de muncă şi nu vor avea voie să refuze decât două oferte. Autorităţile italiene discută şi despre posibilitatea ca beneficiarii subvenţiilor să facă şi muncă în folosul comunităţii în schimbul banilor.

Acest ajutor, o promisiune din campania electorala a actualilor guvernanţi, se adresa iniţial doar italienilor. Autorităţile de la Roma au decis să extinda dreptul asupra tuturor cetăţenilor, după ce au fost acuzaţi de discriminare. Potrivit estimărilor oficiale, cinci milioane de persoane trăiesc sub pragul sărăciei în Italia, scrie Digi24.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *