Acesta este românul cu PENSIA de 34.000 de lei pe lună

Cea-mai-mare-pensie-din-romania

Un fost șef de penitenciar, are o pensie de 340 MILIOANE lei vechi pe lună

Argeşeanul Gheorghe Bălăşoiu, fost şef al unui penitenciar, primeşte o pensie de 34.000 de lei pe lună. Aceasta este cea mai mare pensie România, potrivit RTV.

Pentru a ajunge la această performanţă, Bălăşoiu a urmat un plan bine pus la punct pentru a-şi asigura pensia colosală. El a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. Exact înainte de a ieşi la pensie, în 2005, a fost încadrat, însă, ca procuror.

Potrivit unei note a departamentului de resurse umane al Consiliului Superior al Magistraturii, Bălăşoiu a stat doar două săptămâni la Curtea de Apel Piteşti, dar s-a asigurat astfel că pensia nu îi va fi modificată.

Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns la suma colosală de peste 34.000 de lei, încasată lunar.

Următorul clasat în topul pensiilor este un bucureştean care a lucrat la o societate românească ce avea colaborări în străinătate, ce încasează o pensie lunară de “doar” 25.000 de lei.

La nivel naţional, sunt în plată 5,2 milioane de pensionari, care primesc, în medie, 793 de lei. Un bătrân cu pensia minimă de 350 de lei ar trebui să-şi adune veniturile mai bine de opt ani pentru a ajunge la banii pe care Bălăşoiu îi câştigă într-o singură lună.

VIDEO – Cea mai mare pensie din România: 34.000 de lei

Surse: Romania TV / StareaNatiunii.com

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *