ACCIDENT AVIATIC GRAV. 148 morti.

gw

Citam din Evenimentul Zilei:

ACCIDENT AVIATIC GRAV. Un Airbus 320 s-a PRĂBUȘIT în sudul Franței. La bord se aflau 148 de oameni. Premierul Franței: Nu credem că există supraviețuitori. MAE verifică dacă la bord erau cetățeni români

Avionul Airbus 320, aparținând companiei Germanwings, efectua o cursă pe ruta Barcelona – Dusseldorf. Aeronava a dispărut de pe radar deasupra Alpilor Francezi. Potrivit autorităților franceze, mai multe echipaje de salvare au fost trimise la locul tragediei aviatice, însă, ținând cont de condițiile geografice, există șanse minime de a fi descoperiți supraviețuitori.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat cu privire la incidentul aviatic survenit în urmă cu puţin timp în Franţa. În acest sens, misiunile diplomatice române din Spania, Franta şi Germania au iniţiat demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile celor trei state pentru a verifica dacă pe lista de pasageri se află şi cetăţeni români. De asemenea, se întreprind demersuri pe lângă conducerea companiei aeriene GermanWings pentru verificarea existenţei vreunui cetăţean român la bordul aeronavei prăbuşite, a transmis MAE într-un comunicat.

La bordul avionului se aflau 142 de pasageri și șase membri ai echipajului, doi piloți și patru însoțitori de bord. „Nu există supraviețuitori”, a declarat președintele francez Francois Hollande într-o declarație de presă. Ministrul de Interne, Bernand Cazeneuve, a plecat spre locul tragediei pentru a coordona operațiunile din teren.

Potrivit postului Europe 1, avionul a dispărut de pe radar deasupra provinciei Alpes de Haute Provence, în jurul orei locale 11.05, după ce cu câteva minute înainte piloții au transmis un semnal de urgență turnului de control.

„La ora locală 10.47, piloții au transmis că au probleme, aeronava coborând de la nivelul de zbor la aproximativ 1.500 de metri, în apropiere de Barcelonette”, se arat într-un comunicat al Direcției Generale a Aviației Civile din Franța.

Potrivit unui site de profil FlightRadar24, aeronava se afla la o altitudine de aproximativ 11.500 de metri, normală pentru zborurile fără escală, după care a început să coboare, pierzând legătura cu turnul de control la 1.900 de metri.

Două elicoptere ale jandarmeriei, trimise să survoleze zona, au reperat rămășițe ale aeronavei, în regiunea montană Digne, ulterior fiind trimise la locul tragediei mai multe echipaje de salvare, pentru a căuta eventualii supraviețuitori. Presa franceză scrie că majoritatea pasagerilor erau cetățeni germani.

„Nu știm din ce motive s-a prăbușit aeronava. Ținând cont de caracteristicile zonei unde s-a prăbușim, credem că nu există supraviețuitori”, a declarat premierul Franței, Manuel Valls.

Agenția meteorologică franceză a anunțat că, deasupra Alpilor, condițiile meteo erau favorabile, dar avionul tocmai părăsise o zonă de instabilitate deasupra Mării Mediterane.

Compania Germanwings, parte a grupului Lufthansa, nu a oferit încă informații oficiale despre tragedie. Circa 300 de polițiști și pompieri sunt în drum spre locul tragediei, scrie Le Monde.

Avionul de tip Airbus 320 a intrat în uz în 1988 și circa 11.540 de aparate au fost vândute până în prezent, transportând peste șase miliarde de pasageri, inclusiv România. Aproape 6.200 de avioane sunt încă operaționale în întreaga lume, potrivit Le Figaro.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *