“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ECONOMICPOLITICA

A SUPT BASTONUL MOȘILOR DIN PSD! Consiliera ANRE care a ajuns în mai puțin de doi ani director general adjunct a fost promovată secretar general

raduinea 960x560 1

Anul Nou a adus o funcție nouă pentru una dintre angajatele ANRE, cunoscută deja pentru felul rapid în care a avansat, fără ca anterior să aibă experiență și cunoștințe în sectorul energetic. De fapt, i-a adus un alt post de conducere, pentru că cel vechi i-a fost desființat de legile austerității. Se schimbă, de fapt, doar titulatura, pentru că atribuțiile rămân aceleași.

Astfel, Marina Claudia Răduinea (Iliescu, după căsătorie), care a ajuns din consilier, în mai puțin de doi ani, director general adjunct într-o instituție cheie a statului, își continuă ascensiunea. Recent, mai exact luni, 8 ianuarie 2024, președintele ANRE, George Niculescu, a semnat o decizie prin care a numit-o pe aceasta în funcția de Secretar General al ANRE.

Înainte de a fi angajată la ANRE, Marina Răduinea a fost mulți ani angajată la o firmă de distribuție a produselor de papetărie.

Surse au transmis pentru Economedia că Marina Răduinea câștigă lunar circa 10 mii de euro net. Această informație nu a putut fi verificată, ținând cont că declarația sa de avere este secretizată. În funcția anterioară, informațiile G4Media arătau că ea câștigă circa 15.600 de euro/lunar (brut).

Conducerea ANRE a explicat, pentru Economedia, că numirea Marinei Răduinea în funcția de Secretar General s-a datorat reorganizării făcute la finele anului trecut când au fost desființate 14 posturi de directori din instituție. Ca urmare a procesului de reorganizare au fost desființate toate posturile de Director General, se mai arată în răspunsul ANRE, care poate fi citit integral la finalul acestui articol.

Cât privește motivele pentru care Marina Răduinea a fost numită secretar general al instituției, ANRE ne-a transmis: „Ca urmare a reorganizării instituţiei, luând în calcul experiența acumulată în perioada 2021-2024, în calitate de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Activităţi Suport, doamna Marina Iliescu a fost numită interimar în funcția de Secretar General pe o perioadă de 6 luni, aceasta urmând să coordoneze structuri similare de specialitate ca și în ultimii 3 ani. Menţionăm că urmare a procesului de reorganizare, vechea sa funcție, cea de Director General Adjunct al DGAS, pe care o ocupa interimar din anul 2021, a fost desființată.”

Economedia i-a solicitat și Marinei Răduinea un punct de vedere, însă până la ora publicării acestui articol nu am primit niciun răspuns.

Cum a avansat în Mariana Răduinea în ANRE

Mulți ani angajată la o firmă de distribuție a produselor de papetărie, Marina Claudia Răduinea a intrat în ANRE în octombrie 2018, după ce a câștigat un concurs organizat de ANRE pentru un post de consilier achiziții. Din această poziție, după numai câteva luni, a fost avansată în cea de șef al serviciului din care făcea parte. Ea nu avea, anterior, experiență sau cunoștințe în energie. Surse din presă arată că a absolvit Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul Universității din București, iar apoi și-a continuat studiile la Academia de Studii Economice din București, acolo unde a făcut un masterat în Marketing și Comunicare în afaceri.

În ANRE, din octombrie 2018 până în februarie 2021, Marina Claudia Răduinea a avansat rapid în funcție, de la simplu consilier la director.

2019 este singurul pentru care suma de la capitolul venituri din declarația de avere nu este blurată: în medie, în acel an, Răduinea a încasat puțin peste 10.000 de lei pe lună.

În ceea ce privește felul în care Marina Răduinea s-a achita de sarcina de conducere, în ciuda vechimii mici din ANRE, Biroul de Presă a transmis, la vremea respectivă că „promovarea doamnei Marina Răduinea în funcția de Director general adjunct interimar al serviciilor suport din cadrul instituției noastre s-a făcut cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Precizăm, de asemenea, că numirea în această funcție nu are caracter definitiv.”

Aceeași sursă G4Media a legat angajarea și avansarea lui Răduinea în ANRE de numele lui Darius Vâlcov, ambii fiind slătineni. În plus, femeia a câștigat concursul din 2018 în perioada în care Vâlcov era consilier de stat al premierului PSD Viorica Dăncilă, iar atât angajarea, cât și avansările din cadrul ANRE au avut loc în mandatul lui Dumitru Chiriță, numit în funcție de același partid, al cărui membru fusese anterior.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.