A supraviețuit coronavirusului, a murit după vaccin. Un american a decedat la câteva ore după administrarea serului, „cauzele nu sunt clare”

Un rezident al statului California, SUA, care a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie și a fost vaccinat joi, a murit la câteva ore după ce a primit injectia, anunță biroul șerifului din regiunea Placer.

„Există mai multe agenții locale, de stat și federale care investighează în mod activ acest caz; orice rapoarte referitoare la cauza decesului sunt premature, în așteptarea rezultatului anchetei”, declară biroul șerifului.

Nu este clar dacă barbatul făcuse vaccinul Moderna sau Pfizer.

Unele persoane au avut reacții alergice la vaccinul anti-COVID, deși reacțiile alergice severe rămân extrem de rare. Săptămâna trecută, medicul epidemiolog Erica S. Pan a recomandat furnizorilor să oprească administrarea unui lot de vaccin Moderna „ca o măsura extremă de precauție”, după ce a provocat reacții alergice puternice pentru aproximativ 10 pacienți.

Citiți și:  75% dintre spitalizați sunt vaccinați, în Marea Britanie

„Niciun vaccin sau procedură medicală nu are zero risc, iar reacțiile adverse grave sunt rar întâlnite”, a scris Departamentul Sănătății din California.

Vaccinurile au unele efecte secundare, inclusiv oboseală, cefalee, frisoane și febră, dar acestea sunt „semne normale care arată că organismul are o reacție imună” și ar trebui să dispară în câteva zile, potrivit CDC.

Începând de sâmbătă seara, 41.411.550 de doze au fost distribuite și 20.537.990 au fost administrate in SUA. În California, au fost distribuite aproape 5 milioane de doze și s-au administrat 2.008.220.

Reacțiile adverse la vaccin rămân rare, dar COVID-19 continuă să devasteze California și restul lumii.

Aproximativ 423 de persoane au murit zilnic, în medie, în California, din cauza coronavirusului – în ultima lună -, potrivit Universității Johns Hopkins. Statul a înregistrat 36.362 de decese și peste 3 milioane de cazuri de la începutul epidemiei.

Citiți și:  Von der Leyen anunță că UE comandă peste 180 de milioane de doze de vaccin anticovid

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.