A raspandit informații false despre Bill Gates și COVID-19. Ce a patit unul dintre cei mai mari distribuitori de conținut anti-vaccin

Facebook a închis un cont care răspândea teorii ale conspirației legate de Bill Gates și implicarea lui în vaccinurile anti-COVID-19

Erin Elizabeth este unul dintre cei mai mari distribuitori de conținut anti-vaccin
Un purtător de cuvânt al Facebook a invocat conținutul spam și neautentic al contului
Facebook a închis joi contul unui dintre cei mai mari distribuitori de conținut anti-vaccin, relatează Business Insider. Erin Elizabeth, care deținea contul, a răspândit informații false despre rolul fondatorului Microsoft, Bill Gates, în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19. De asemenea, a promovat eficacitatea hidroxiclorochinei ca tratament împotriva bolii.

Luna trecută, Elizabeth a fost inclusă în lista celor 12 cei mai mari dezinformatori în mediul online, într-un raport publicat de Centrul pentru Combaterea Urei în Digital (CCDH). Site-ul ei „Health Nut News” promovează „sănătatea alternativă”. Raportul CCDH arată că acele 12 persoane sunt responsabile de distribuirea a 65% din tot conținutul anti-vax de pe Facebook.

Citiți și:  Bill Gates zguduie întreaga omenire. Va fi incredibil!

După eliminarea contului, Elizabeth a scris într-o postare pe Twitter: „TOATE paginile și grupurile mele de Facebook și chiar pagina mea personală cu milioane de urmăritori. Toate paginile mele de Instagram, inclusiv pagina mea publică. Fără vreo încălcare a regulilor. Totul a dispărut. Chiar și mătușa mea care este asistenta mea. I-au luat pagina !!!!!!!”.

Sursa: aleph.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!