fbpx
GENERAL

A primit pont să fugă. Cosmin Mladin, șeful mafiei care controla traficul de țigări din Arad avea inclusiv filmări compromitatoare cu polițiști

94fcf458e202387528072637860c5810

Cosmin Mladin, presupusul șef al traficanților de țigări din Arad, ar fi protejat chiar de oamenii legii. Acesta ar avea filmări compromițătoare când le dă bani polițiștilor pentru fiecare transport de țigări care trece ilegal. Un șofer a făcut mărturii zguduitoare, în exclusivitate pentru postul Antena 3.

Unul dintre șoferii din apropierea lui Cosmin Mladin, considerat liderul traficanților de țigări din vestul țării, a declarat că interlopul avea oameni în Poliție, atât în Arad, cât și la București.

Mladin, care aducea chiar și 10 camioane de țigări lunar, cotiza la fiecare transport către protectorii săi din MAI, susține sursa citată de antena3.ro.

Interlopul i-ar fi filmat pe polițiști în ipostaze compromițătoare, inclusiv la saloanele erotice, pentru a se asigura că are cu ce să-i șantajeze.

Jurnalistul Dragoş Boţa, dezvăluiri despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări: „Cine l-a informat pe Mladin? Cum a putut să scape?”

Dragoş Boţa, jurnalist la pressalert.ro, a vorbit, marţi, la Antena 3, despre cum a reuşit să fugă Cosmin Mladin, şeful traficanţilor de ţigări din vestul ţării. Acesta a fugit cu doar două ore înainte ca poliţiştii să demareze percheziţiile. S-a urcat în Ferrrari-ul său, cu mai multe pungi voluminoase în mână şi a demarat în trombă.

Percheziţiile din vestul ţării au început încă de la miezul nopţii.
Peste 90 de persoane bănuite că ar face parte dintr-un grup infracţional transfrontalier, au fost săltate de mascaţi şi duse la audieri.

Principalele acuzaţii ce li se aduc acestora sunt de trafic de ţigări şi droguri, infracţiuni care ar fi început încă din anul 2017.

Bărbatul care era bănuit ca fiind capul reţelei a fugit de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să ajungă la uşa sa.
Potrivit unui martor, se pare că acesta avea asupra sa, în momentul plecării, mai multe pungi voluminoase. Plecarea sa confirmă una dintre bănuielile procurorilor şi anume că grupul infracţional are de partea sa şi persoane din interiorul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Arad.

Avocatul celor în cauză susţine faptul că persoanele pe care le apără sunt afacerişti cinstiţi.

În timpul verificărilor s-au produs şi erori. O cifră scrisă greşit pe mandatul de percheziţie a adus o echipă de mascaţi la uşa unui bărbat nevinovat care a fost dus la audieri degeaba.
Cele peste 150 de percheziţii ce au avut loc în nouă judeţe, reprezintă totodată şi una dintre pistele prin care continuă cercetările în cazul morţii omului de afaceri arădean, Ioan Crişan.

Acesta a fost omorât cu ajutorul unei bombe amplasate în maşină în luna mai, iar ulterior s-ar fi dovedit că omul de afaceri ar fi avut legături cu traficanţii de ţigări.

Cosmin Mladin, presupusul şef al traficului de ţigări din Arad

Acesta ar fi plecat de acasă cu două ore înainte ca mascaţii să îi bată la uşa, la volanul unui bolid de lux marca Ferrari.

Potrivit unor surse, Mladin ar fi luat cu el mai multe pungi de culoare neagră şi a plecat de acasă cu un Ferrari, în jurul orei 04.00.

La ora 06.00, mascaţii, poliţiştii şi procurorii DIICOT au dat startul unei acţiuni de amploare, în cadrul căreia au fost efectuate 157 de percheziţii într-un dosar cu un prejudiciu de 10 milioane de lire sterline (aproximativ 12 milioane de euro).

Anchetatorii aveau un mandat de aducere pe numele lui Cosmin Mladin, acesta fiind bănuit că ar fi liderul grupării care se ocupa cu traficul de ţigări în Arad.

Mai mult, numele lui a apărut şi în cadrul anchetei cu privire la asasinatul lui Ioan Crişan, omul de afaceri din Arad care a murit după ce o bombă plasată în maşina sa a explodat.

Jurnalistul Dragoș Boța, intrigat despre cum a reușit să scape Cosmin Mladin

“Aş începe cu bomba a acestui dosar, pentru că din punctul meu de vedere, ştirea nu este că au fost descinderi, ştirea este că Cosmin Mladin, căci despre el vorbim, acel lider interlop despre care s-a mai vorbit. A plecat la 4 dimineaţa de acasă. Din informaţiile pe care le deţin, Mladin şi alţii erau filaţi, deci filajul era pe el, cum se spune. Ştim foarte bine că cei de la DOS care fac filajele, lor le este interzis să iintervină, orice s-ar întâmpla. Şi dacă văd o crimă, ei nu intervin. Trebuie să vină altă structură de Poliţie. Se pare că au plecat cei de la DOS în urmărirea lui Mladin şi l-au pierdut. Mie mi se pare aici că este o problemă gravă şi o să spun de ce avem o problemă gravă.

“Cine l-a informat pe Mladin. Cum a putut să scape?”
Faptul că Mladin aflat sub filaj a reușit să scape de crema Poliției Române, de elită. Faptul că Mladin aflat sub filaj, a reușit să scape de crema Poliției Române, de elită. Ni s-a spus de către reprezentanţii MAI (n.r. Ministerul Afacerilor Interne) că la Arad a fost trimisă elita Poliţiei Române.

Dacă cineva ar fi analizat cap-coadă şi ar fi luat în calcul toate varinatele de lucru, pentru că o astfel de operaţiune se planifică cu zile înainte. Întrebarea este alta: Cum a reuşit Mladin să ajungă pe Autostradă, pe centura Aradului, de acasă. De ce nu au existat echipe de intervenţie pregătite încă din noapte, să îl blocheze, pentru că aici avem o mare problemă de organizare a operaţiunii şi o altă mare problemă, poate cea mai mare, este fuga acestui individ. Faptul că a ştiut. Informaţiile mele spun că, cel puţin cu 48 de ore înainte, în lumea interlopă din Arad şi din Timişoara. Se ştia că ar urma ceva. Oamenii şi-au făcut curat, din informaţiile mele. De aceea nu s-au găsit ţigări de contrabandă niciunde”, a spus jurnalistul Dragoş Boţa, marţi, la Antena 3.

DIICOT a pus sechestru pe 622 de autoturisme și 357 de suprafețe de teren în dosarul contrabandei cu țigări de la Arad

Peste 620 de mașini și 357 de suprafețe de teren au fost găsite și puse sub sechestru de DIICOT în urma perchezițiilor făcute la membrii unei rețele de contrabandă cu țigări care controla piața din vestul României și „exporta” marfă și în țările occidentale. Printre acestea se numără și o mașină de lux Ferrari, găsită la unul dintre lideri. 23 de persoane au fost reținute în acest caz.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a reținut miercuri 23 de inculpați în urma celor 157 de percheziții efectuate marți, într-un dosar de contrabandă cu țigarete.

„La data de 14.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 23 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă și spălare de bani”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurori au specificat faptul că în urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate peste 27.000 de țigarete și sume mari de bani.

„La data de 13.07.2021, în baza ordonanțelor de delegare ale DIICOT – Structura Centrală, ofițerii de poliție judiciară din cadrul DCCO și DICE au pus în executare un număr de 157 de mandate de percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Gorj, Timiș și a municipiului București, în urma cărora au fost audiate 76 de persoane și au fost ridicate 27.200 de țigarete, 3 arme de vânătoare, precum și sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro și 35.880 de dolari”, mai precizează sursa citată.

De asemenea, DIICOT mai arată că procurorii, în urma perchezițiilor, au pus sechestru pe 622 de autoturisme 357 de suprafețe de teren și 50 de imobile.

„A fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor și semiremorci, 357 de suprafețe de teren intravilane și extravilane, 50 de imobile (apartamente și case de locuit), dar și asupra acțiunilor sau părților sociale deținute la 18 societăți comerciale”, explică DIICOT.

Totodată, așa cum prevede procedura, cei 23 de inculpați reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă.

Documentarea activității infracționale a fost realizată în colaborare cu autoritățile judiciare din Marea Britanie(HMRC), din Ungaria(NTCA), din Franța și Germania, precum și cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor – Direcția Supraveghere și Control Vamal și Direcția Regională a Vămilor Timișoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, Biroul Operațiuni Speciale Cluj, Biroul Operațiuni Speciale Timișoara și Biroul Operațiuni Speciale Oradea.

La activități au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenției a Jandarmeriei Române, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și Grupării Mobile de Jandarmi Târgu-Mureș.

De asemenea, au fost angrenate efective ale Inspectoratului General de Aviație al MAI, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București, Ploiești, Pitești, Craiova, Brașov, Alba Iulia, Oradea, Cluj-Napoca și SCCO Gorj și Caraș-Severin.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: comisarul.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.