A PRIMIT CE MERITA: „VANDALISM” acasă la Iohannis. Statuia lui Brukenthal din Piața Mare a Sibiului, murdărită cu vopsea!

Statuia lui Brukenthal din Piața Mare a Sibiului a fost vandalizată, sâmbătă dimineața, devreme, de un bărbat. Acest monument fusese inaugurat în prezența președintelui Klaus Iohannis.

Din imagine reiese că autorul a agățat de statuie o pungă cu sigla Lidl. Vopseaua care pare că s-ar scurge din pungă, în mai multe nuanțe, trimite către culorile logo-ului cunoscutului lanț de magazine de tip discount fondat în Germania.

Conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanță ce pare a fi vopsea pe statuia înfățișându-l pe Samuel von Brukenthal.

„În cursul acestei dimineţi, în jurul orei 08,00, Poliţia Locală Sibiu a sesizat Poliţia Municipiului Sibiu cu privire la faptul că, azi, în jurul orei 06,00, conform imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, o persoană de sex masculin ar fi aruncat cu o substanţă ce pare a fi vopsea pe statuia înfăţişându-l pe Samuel von Brukenthal instalată în Piaţa Mare din municipiul Sibiu.

Ca urmare a investigaţiilor preliminare efectuate, la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu – Biroul de Investigaţii Criminale, s-a deschis o anchetă penală având ca obiect săvârşirea infracţiunii de distrugere, în prezent fiind în derulare cercetări în vederea identificării persoanei în cauză şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu