A murit unul dintre cei mai bogati tigani din Timisoara. Ce avere fabuloasa lasa in urma liderul mafiei imobiliare

Zile de doliu in comunitatea tiganilor de matase din Timisoara. S-a stins unul dintre cei mai bogati romi din oras, Visinel Stanca, lider al mafiei imobiliare din oras.

Visinel Stanca a murit la varsta de 70 de ani si a lasat in urma o avere fabuloasa ce se numara in proprietati valoroase detinute in Timisoara, vile si spitale.

La vila lui Visinel din zona Maria, in Piata Plevnei, e vreme de jale, o multime de tigani s-au adunat la priveghi, iar luni, cand e programata inmormantarea, il vor conduce pe ultimul drum.

Din cortegiu va lipsi insa tocmai ‘ginerele’ favorit al lui Visinel Stanca, nimeni altul decat Ionelas Carpaci, socotit drept cel mai bogat tigan din Romania, aflat acum dupa gratii, la Timisoara.

Ionelas Carpaci, care intre timp si-a schimbat numele in Ionel Sandner, dupa ce a capatat cetatenie germana, s-a predat in aprilie 2018 autoritatilor romane, la Cenad, in frontiera.

Acesta era dat in urmarire internationala dupa ce fugise din tara in iunie 2016, chiar inainte ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa-l condamne definitiv la 7 ani de inchisoare si plata unor despagubiri de 1 milion si jumatate de euro. Ionelas Carpaci ii vanduse unui dezvoltator imobiliar un teren pe care il obtinuse cu acte false de la Primaria Timisoara.

Lider si el al mafiei imobiliare tiganesti, Ionelas Carpaci aflase ca urma sa fie incarcerat in Germania, asa ca s-a predat socotind ca, daca face puscarie acasa, beneficiaza de mai multe avantaje.

Foarte abil, faimosul sau socru, Visinel Stanca, plans in aceste zile la Timisoara, era foarte respectat si temut in comunitate.

Oficial, Visinel Stanca nu avea pe numele sau nicio cladire in Timisoara, cat de mica.

Este insa de notorietate ca fosta Sectie de Oncologie a Spitalului Municipal, de pe bulevardul Mihai Viteazu, a ajuns in mainile sale, in urma unui proces de retrocedare ‘cu cantec’.

In vara lui 2012, inainte ca bolnavii sa fie aruncati in strada si clinica mutata, Visinel isi dusese si o canapea in unitatea medicala, unde statea cu zilele si atragea atentia doctorilor si asistentelor ca imobilul apartine fiicei sale, Mirela Stanca.

De asemenea, este stiut faptul ca intr-un alt imobil al lui Visinel Stanca si-a desfasurat ani de zile activitatea Consulatul Germaniei la Timisoara.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Daca Visinel Stanca, in acte, doar locuia pe strada general Berthlot la nr. 2 si n-avea niciun fel de proprietate, familia sa se poate lauda cu case si terenuri gramada. In jur de 30 de proprietati, despre care se spune ca sunt gestionate de fiica sa Mirela Stanca, iubita lui Ionelas Carpaci.

In 2013, opiniatimisoarei.ro a realizat cel mai amplu si mai complet material facut vreodata despre proprietatile romilor bogati din Timisoara, articol preluat de mii de publicatii din Romania.

Iata ce proprietati figurau in documentele romilor Stanca in urma cu cativa ani!

Mirela Stanca avea 2 case si o vila uriasa pe bulevardul Mihai Viteazu la nr. 26 (fosta Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timisoara), insemnand peste 1600 de mp. Aceeasi Mirela Stanca reusea ‘performanta’ de a executa silit CNAIR pentru aproape 2 milioane de euro, dupa o ‘stranie’ afacere imobiliara, incheiata cu un proces finalizat cu prescrierea faptelor.

Ilie Trandafir si Calina Stanca aveau un teren pe Splaiul Grivita la nr. 15.

Darius si Jivco Lavinia Stanca figurau si ei cu o proprietate pe Intrarea Fortaretei la nr. 1. Elena si Victor Stanca aveau doua apartamente in Emil Zola nr. 13.

Filip Solomon Stanca era proprietarul unui apartament pe bd. Mihai Viteazu nr. 19, dar si al unui teren de aproape 200 mp.

Gabriel, Stana si Luminita Stanca aveau doua apartamente in strada Arges la nr. 13.
Ioan Stanca avea o casa in strada Lorena la nr. 36, in vreme ce Mociocan Ioan Stanca figura cu o proprietate in strada Mihail Kogalniceanu nr. 16. Pe strada Louis Pasteur nr. 3 avea o proprietate Ion Stanca, in vreme ce Iulia Stanca detinea un teren pe Memorandului, la nr 52.
Lucian si Liliana Stanca erau proprietari pe strada Eternitatii nr. 32, iar Maria Rublita Stanca pe strada Zurich nr. 23.
Mihaela Adriana Stanca avea un apartament in strada Coriolan Brediceanu nr. 13-15, iar Nicolae si Silvia Stanca mai multe apartamente in bulevardul Mihai Viteazu nr. 12.
Polixenia Stanca detinea o proprietate pe C.D. Loga si alta pe Academician Alexandru Borza nr. 13 (fosta Trandafirilor).
Savina Stanca era inregistrata ca proprietara pe strada Patroiarh Miron Cristea nr 5, iar Stela Sofia Stanca in strada Colonel Enescu la nr. 14.
Suraj Stanca era stapana pe strada Beethoven nr. 5, iar Viorel Stanca pe strada Pavlov 21.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Visinel Stanca i-a aruncat in strada pe bolnavii de cancer la Timisoara

Momentul in care Visinel Stanca i-a aruncat in strada pe bolnavii de cancer de a Clinica de pe Mihai Viteazu ramane una dintre cele mai stanjenitoare pagini din istoria recenta a Timisoarei.

Imobilul vechi de peste 100 de ani, castigat in instanta in urma unui proces de retrocedare, a fost restituit de municipalitate, in 2006, clanului de romi al lui Visinel Stanca, pentru ca mai apoi, in documente sa figureze drept proprietar fiica acestuia, Mirela Stanca, iubita lui Ionelas Carpaci.

Dupa mai multe scandaluri legate de pretul chiriei si presiuni, la finele anului 2012, dupa ce romii au cerut evacuarea imobilului, Primaria muta bolnavii intr-un fost internat de pe strada Victor Babes.

In toamna anului 2013, Visinel Stanca a incercat, fara succes, sa vanda primariei cladirea. Dupa ce intitial ceruse 3 milioane si jumatate de euro, a redus substantial pretul, la 630.000 de euro. Insa, tot degeaba.

In martie 2016, cladirea, aflata pe Lista Monumentelor Istorice, a fost scoasa din nou la vanzare, la alt pret, iar un anume Betuker Ragner Zoltan, noul proprietar, a trimis o instiintare municipalitatii pentru a vedea daca aceasta isi exercita sau nu dreptul de preemtiune. Proprietarul a cerut, in doua randuri, in 2017, nu mai putin de 850.000 de euro pe imobilul cu un etaj care necesita reparatii serioase la acoperis si la fatada, precum si o multime de alte lucrari la nivelul tamplariei ferestrelor, dar si la poarta de acces.
In plus, este necesara asanarea instalatiilor ce paraziteaza fatada, cabluri de electricitate si de date.

Primaria Timisoara a ramas iarasi neclintita in decizia de a nu cumpara fosta clinica.

La inmormantarea lui Visinel Stanca, programata luni, sunt asteptati o multime de romi din tara si din strainatate.

Dupa cum se obisnuieste la astfel de ceremonii in comunitatea romilor bogati din Timisoara e posibil ca manelisti faimosi, precum Adi Minune sau Nicolae Guta sa-i aduca prin muzica un ultim omagiu celebrului raposat. – Sursa: Opinia Timisoarei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.