A MURIT UN NUME URIAȘ DIN ROMÂNIA. ÎNMORMÂNTAREA VA AVEA LOC VINERI, LA ORA 13:00, LA CIMITIRUL PACEA

Este doliu în România: o personalitate importantă a murit. Vestea a căzut ca un trăsnet asupra familiei sale, iar rudele și apropiații au fost și ei șocați când au aflat. Potrivit primelor informații despre această tragedie, înmormântarea va avea loc vineri, la ora 13:00, în cimitirul Pacea din Suceava.

Restauratorul Dan Fărtăiş, unul dintre cei mai buni experţi în domeniu la nivel naţional, a murit la 67 de ani. El a fost diagnosticat cu o boală cumplită, care i-a distrus organismul, relatează monitorulsv.ro. Deși ieșise la pensie, “Uriaşul cu suflet de pluş”, aşa cum i-a spus regretatul jurnalist Mugur Geu lui Florin Hău și fost director al Muzeului Bucovinei, el şi-a continuat activitatea pe plan individual.

Dan Fărtăiş a fost unul dintre cei mai buni experţi din România în domeniul restaurării în piatră, sticlă şi ceramică. Specialistul a avut o activitate vastă atât înainte, cât şi după 1989, participând la multe lucrări de restaurare. Activitatea sa în domeniul restaurării şi conservării a durat mai bine de patru decenii. Până când s-a pensionat, el şi-a desfăşurat întreaga activitate la Muzeul Bucovinei, mai exact de la 1 iulie 1975 până pe 5 iunie 2016.

Printre obiectivele la care a lucrat pentru restaurare se numără Castelul Peleş, Gara Burdujeni și diferite lucrări de restaurare la Muzeul Naţional de Istorie al României din Bucureşti. De asemenea, el a executat lucrări la mănăstirile Putna, Suceviţa, Dragomirna, Pătrăuţi, la Mănăstirea Brâncoveni (județul Olt), Mera (județul Vrancea), Suzana (județul Prahova).

Înmormântarea lui Dan Fărtăiş va avea loc vineri, la ora 13:00, la cimitirul Pacea, din Suceava.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *