“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NATIONALSTIRI

A murit reputatul analist economic Ilie Șerbănescu

188604

Ilie Șerbănescu, economist și fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, a decedat în urma unei lungi suferințe, la vârsta de 81 de ani, transmite Știripesurse.

“Cu Sfânta Împărtășanie, pe care a primit-o chiar ieri, Ilie a plecat de lângă noi. Dumnezeu să-l ierte!”, este mesajul trimis, luni dimineață de soția sa, Cristina, pe pagina ei de Facebook, conform realitatea.net.

George Simion, liderul partidului AUR, a comentat și el: „România e de azi mai săracă. Un patriot, economistul Ilie Șerbănescu, s-a dus la Cer azi dimineață. Ieri primise Sfânta Împărtășanie. Miercuri va avea loc slujba de înmormântarea la biserica Cașin. Drum lin printre stele, maestre! Dumnezeu să vă odihnească în pace la dreapta Sa”, a spus Simion.

„Garnitura de aur a revistei Lumea se imputineaza mereu. Ne paraseste acum si Ilie Serbanescu, mare si competent economist si bun prieten. Venea la redactie pe bicicleta. Interlocutor redutabil, intotdeauna bine documentat, cu o argumentatie beton, mereu invingator in dezbaterile off the record din redactie si la Hanul Prahova de langa Casa Scanteii. Amintire luminoasa macar pentru cei care l-au cunoscut si apreciat. Condoleante familiei. Dumnezeu sa-l odihneasca dupa meritul sau.

Aici, impreuna cu un alt coleg si prieten disparut, George G. Potra, la lansarea uneia din cartile mele. Ne vom revedea, Ilie, sa ne reamintim de momentele de neuitat traite impreuna la Lumea”, a transmis și reputatul analist de politică internațională, Corneliu Vlad.

Victor Ciutacu a comentat și el vestea tragică:

”S-a dus și nea Ilie Șerbănescu. Partenerul meu de luptă antiimperialistă, cum îmi plăcea – și-i plăcea și lui – să-l alint. Mi-a fost unul dintre cei mai dragi invitați. Nu era om din echipa noastră să nu-l adore. Când s-a îmbolnăvit, a continuat să vină o dată pe săptămână. Imediat cum a avut confirmarea diagnosticului, m-a sunat să-mi spună. Și să se scuze că nu va mai apărea la tv. Mi-a zis, fatalist, că nu-l mai apucă alegerile.
Cu un an înainte, încă bătea munții pe jos și Grecia cu mașina. Era viu și verde…

P.S. Ascultați-i mesajul de disperare.” – din filmarea de mai jos, a transmis jurnalistul.

Biografie:

Ilie Șerbănescu s-a născut la 20 iulie 1942, în București. A absolvit Academia de Studii Economice din București. A devenit doctor în economie, încă din 1976. Lucrarea sa „Corporațiile transnaționale” a rămas singura perspectivă, pe aceeași temă, până în 1989, în literatura românească de specialitate.

Este autor al unor lucrări printre care „Reforma economică în România: jumătățile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „România sub tirania cifrelor mici” (2002, Columbia University), “România, o colonie la periferia Europei”, 2016, și „Colonialismul actual și colonia sa România,” 2018.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.