A MURIT in puscarie „Căpcăunul din Ardennes”, un cunoscut UCIGAS IN SERIE

Ucigașul în serie francez Michel Fourniret, condamnat și închis pentru că a omorât cel puțin opt fete între 1987 și 2001, a murit în captivitate la vârsta de 79 de ani.

Ucigașul în serie francez Michel Fourniret, condamnat și închis pentru că a omorât cel puțin opt fete între 1987 și 2001, a murit în captivitate la vârsta de 79 de ani.

Conform BBC, Fourniret a murit într-o zonă securizate a unui spital din Paris. Supranumit „Căpcăunul din Ardennes”, bărbatul ispășea două pedepse pe viață pentru răpirile și uciderile fetelor și tinerelor femei care i-au căzut victimă. Soția acestuia, Monique Olivier, a primit la rândul său sentința pe viață pentru complicitate.

Închis pe viață în 2008 pentru că a ucis șapte tinere, acesta a mai primit o sentință pe viață, în 2018, pentru că a ucis partenera unui mafiot. Victimele lui Fourniret, multe dintre care au fost violate, aveau între 12 și 30 de ani. Acestea au fost împușcate, strangulate sau înjunghiate. Cele mai multe au pierit în regiunea Ardennes din Nordul Franței, dar și în Belgia.

De ce a murit ucigașul?
Procurorul de Paris Remy Heitz a spus, luni, că Fourniret a murit în Spitalul La Pitie-Salpetriere din Capitală, unde a fost internat în data de 28 de aprilie. Acesta a fost transferat de la închisoarea învecinată „Fresnes”.

Ziarul Le Parisien a scris că ucigașul suferea de o boală la inimă și de Alzheimer, iar doctorii l-au pus în comă indusă. Heitz a spus că în urma decesului a fost începută o investigație oficială.

Istoricul lui Fourniret
Până la vârsta de 24 de ani, ucigașul fusese închis de mai multe ori. În închisoare a cunoscut-o pe viitoarea sa soție, Monique Olivier, căsătorindu-se astfel pentru a treia oară, în 1989. Olivier știa de activitățile criminale ale soțului său și a devenit complicele său.

Victimele știute criminalului
1. Isabelle Laville, de 17 ani, a fost ucisă în decembrie 1987. Trupul său a fost descoperit în 2006.

  1. Farida Hammiche, de 30 de ani, a fost ucisă în aprilie 1988. Trupul să nu a fost descoperit până în prezent.

  2. Marie-Angele Domece, de 18 ani, a fost ucisă în iulie 1988. Trupul să nu a fost descoperit. Fourniret nu a fost condamnat pentru această crimă.

  3. Fabienne Leroy, de 20 de ani, a fost ucisă în august 1988. Trupul său a fost descoperit la o zi după moarte.

  4. Jeanne-Marie Desramault, de 19 ani, a fost ucisă în martie 1989. Trupul său a fost descoperit în 2004.

  5. Elisabeth Brichet, de 12 ani, a fost ucisă în decembrie 1989. Trupul său a fost descoperit în 2004.

  6. Joanna Parrish, de 20 de ani, a fost ucisă în mai 1990. Trupul său a fost descoperit la o zi de la moarte. Fourniret nu a fost condamnat pentru această crimă.

  7. Natacha Danais, de 13 ani, a fost ucisă în noiembrie 1998. Trupul său a fost descoperit la trei zile de la moarte.

  8. Celine Saison, de 18 ani, a fost ucisă în mai 2000. Trupul său a fost descoperit la două luni de la moarte.

  9. Mananya Thumpong, de 13 ani, a fost ucisă în mai 2001. Trupul său a fost descoperit la un an distanță.

  10. Estelle Mouzin, de 9 ani, a fost ucisă în ianuarie 2003. Trupul său nu a fost descoperit. Fourniret nu a fost condamnat pentru această crimă.

Sursa: dcnews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!